"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

Floricelele de porumb, denumite şi cocoşei sau pop-corn, sunt boabe care se expandează sub acţiunea căldurii.

Au fost descoperite de către ameridieni în epoca pre-columbiană. În trecut, se expandau în oale de lut bine încinse sau se presărau boabe peste jăratec.În jurul anului 1612, exploratorii francezi relatau că indienii On ke-on făceau să explodeze boabele de porumb în vase de lut folosind nisip fierbinte.

În anul 1885, Charles Cretors (Chicago) a creat o maşină comercială de fabricare a floricelelor de porumb.

de ce sa consumam floricele

Cercetările recente au scos la iveală faptul ca o porţie de floricele de porumb conţine aproape de două ori mai mulţi polifenoli decât un fruct obişnuit, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi, protejând organismul împotriva bolilor de inimă sau a altor afecţiuni.

O porţie de floricele de porumb conţine până la 300 mg de polifenoli, în timp ce un fruct doar 160 mg, iar o porţie de porbum dulce doar 114 mg.

PUBLICITATE

Valorile mari de polifenoli sunt explicabile prin faptul că boabele de porumb nu sunt procesate.

Cu toate acestea, specialiştii avertizează ca floricelele de porumb nu înlocuiesc fructele sau legumele, bogate în vitamine şi minerale, dar ar putea substitui gustările nesănătoase precum biscuiţii săraţi sau chipsurile.

IATĂ CUM NE POATE AJUTA MĂTASEA DE PORUMB

Cele preparate însă cu unt, arome, condimente sau caramel, precum şi cele pregătite la microunde, sunt departe de a fi sănătoase.

Dacă doriţi să consumaţi o gustare cu o aromă minunată, cele mai sănătoase floricele se prepară din porumb simplu, într-un ceaun sau tigaie, cu puţin ulei de măsline sau unt de cocos, peste care puteţi adăuga sare sau miere. În plus, costul de achiziţie este mai scăzut.

De asemenea, poate fi luată în calcul varianta preparării cu un aparat cu aer cald, situaţie mult mai indicată pentru talia oricui.

O cană de floricele preparată astfel conţine 31 de calorii, faţă de 55 calorii, care este conţinutul aceleiaşi căni, preparată în ulei.

AFLĂ ACUM CARE SUNT TIMPII DE DIGESTIE PENTRU FIECARE ALIMENT

Floricelele de porumb au un conţinut ridicat de fibre, care stimulează funcţia sistemului digestiv, miezul lor are un conţinut scăzut de grăsimi, nu conţin zahăr, nici sodiu, ceea ce le transformă într-o gustare potrivită şi pentru cei care suferă de diabet sau hipertensiune.

Totul este, aşa cum am spus, să nu uităm de chimicalele care sunt adăugate în pachetele achiziţionate de la supermarket şi să ne îndreptăm atenţia către cele pe care le putem cumpăra din piaţă.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE