"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Afecțiunile hepatice se pot instala în organismul tău, fără să îți dai seama și se pot agrava odată cu trecerea anilor. Da, la început aceste afecțiuni sunt asimptomatice, de aceea este recomandat să îți faci controale periodice, pentru a nu te trezi în situația în care ficatul tău este atât de bolnav, încât nu mai este nimic de făcut…

 

În ultima vreme au fost mediatizate foarte multe cazuri, în care vedete atât de la noi, cât și din afara țării au ajuns să sufere de boli hepatice letale, fără ca măcar să își dea seama.

 

Cu siguranță este mai bine să prevenim decât să combatem ,însă dacă observi simptomele menționate mai jos, mergi imediat la medic, deoarece ficatul tău poate fi bolnav și viața ta în pericol!

 

ai probleme la ficat daca te doare stomacul

 

Inflamație cronică la nivelul ficatului

 

Inflamațiile la nivelul ficatului, nu se datorează consumului excesiv de alimente, la o masă. Dacă după ce ai mâncat, stomacul tău arată ca și cum ai fi în a cincea lună de sarcină, mergi la medic, pentru a-ți face un control la ficat. Cea mai bună variantă de a depista dacă inflamația este prezentă în zona ficatului, este aceea de a palpa pur și simplu ficatul. Vei simți atât durere cât și inflamație, la atingere.

 

Dureri stomacale

 

Dacă ai în permanență dureri localizate în partea dreaptă, sub coaste, mergi imediat la medic! Aceste dureri nu sunt normale și îți pot pune viața în pericol!

 

Echimoze

 

Ficatul produce proteinele necesare coagulării sângelui. Dacă ficatul este bolnav, numărul de proteine din sânge, începe să scadă și astfel vei observa echimoze la nivelul pielii. De asemenea, aceste echimoze pot fi însoțite de sângerări sau chiar hemoragii. Mergi la medic!

 

Citește aici despre o metodă bună de detoxifiere a ficatului!

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.