"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two + 6 =

six + fifteen =

Dana Sedgewick este o femeie ca toate celelalte… cu excepția faptului că a fost la un pas de a-și pierde ambele picioare din cauza unui obicei banal și la ordinea zilei: epilarea.

loading...

 

pericol epilare la femei

 

Mai exact, Sedgewick s-a tăiat atunci cu un aparat de ras atunci când se epila pe picioare. Aparatul era nou, dar asta nu a împiedicat coșmarul prin care avea să treacă ulterior. Aproape instantaneu, femeii i-a apărut o erupție cutanată care a căpătat rapid o culoare închisă în urma unei infecții bacteriene foarte periculoase denumită fasceită necrozantă.

 

La spital, medicii au intervenit imediat să îndepărteze straturile de necroză, dar femeia s-a îmbolnăvit la scurt timp de septicemie și a intrat în comă. În acel moment, medicii au încetat să mai spere și i-au dat șanse foarte mici de supraviețuire.

 

Rinichii femeii au cedat, iar pacienta a suferit mai multe episoade de insuficiență cardiacă, dar, în mod complet neașteptat, s-a trezit din comă și și-a revenit ca prin miracol.

 

Iată ce a declarat Sedgewick pentru ziarul Daily Mail: „La fel ca multe alte femei, m-am epilat în zona inghinală înainte să merg la plajă. Nu era nevoie să intervin prea mult, așa că m-am grăbit la epilare. Am folosit un aparat de ras nou-nouț, dar, peste week-end, m-am simțit foarte rău și am observat o pustulă mică în zona inghinală care sângera continuu. Nu m-am speriat prea tare, pentru că mi s-a întâmplat de nenumărate ori să mă irit la epilat. Nu m-am gândit nicio clipă că această peripeție putea să mă coste viața!”

 

Sedgewick a petrecut șase săptămâni în spital ca să se recupereze după infecția puternică și, timp de mai mulți ani, a suferit în total douăzeci și una de intervenții chirurgicale pentru a-i fi salvate picioarele.

 

Citește aici un alt caz al unei femei care a fost pe patul de moarte, tot din cauza unei greșeli comise chiar de ea!

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atât de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.  Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.