"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

„La vârsta mijlocie şi la vârsta a treia, lucrul cu jumătate de normă ar putea fi o metodă eficientă de a conserva abilităţile cognitive” – Profesor Colin McKenzie

 

Potrivit unui nou studiu, angajaţii cu vârste de peste 40 de ani dau un randament mai bun atunci când lucrează doar trei zile pe săptămână…

 

 

Rezultatele arată că performanţele cognitive ale persoanelor de vârsta a doua a crescută pe măsură ce s-au introdus treptat 25 de ore de muncă pe săptămână. Când numărul de ore de muncă a crescut peste acest prag, performanţele totale ale subiecţilor au scăzut ca urmare a „oboselii şi a stresului”.

PUBLICITATE

 

Raportul, care a fost publicat în Revista Institutului Melbourne, a descris amănunţit modul în care cei 7500 de subiecţi australieni, dintre care 3000 de bărbaţi şi 3500 de femei, au reacţionat la condiţiile de muncă impuse scrie independent.co.uk.

 

Citește aici de ce mersul la serviciu mai devreme de ora 10 dimineaţa este practic o formă de tortură modernă?

 

Unul dintre cei autori, profesorul Colin McKenzie de la Universitatea Keio a declarat pentru ziarul the Times:

 

„Multe ţări sunt în proces de creştere a plafonului de vârstă la pensionare. Aşadar, tot mai mulţi oameni vor continua să muncească până la vârste mai înaintate.”

 

„Gradul de stimulare intelectuală este influenţat de orele de lucru. Munca poate fi o armă cu două tăişuri, stimulând pe de o parte activitatea mentală, dar intensificând stresul şi oboseala de cealaltă parte, fapt care poate degrada funcţiile cognitive.”

 

„Ţinem să subliniem faptul că diferenţele cu privire la orele de lucru sunt importante pentru menţinerea unei bune funcţii cognitive la adulţii de vârstă mijlocie şi de vârsta a treia. Cu alte cuvinte, după 40 de ani în sus, cea mai bună soluţie ca persoanele active în câmpul muncii să îşi conserve abilităţile cognitive ar putea consta în adoptarea unui program de lucru cu jumătate de normă.”

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE