"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × 5 =

2 × 3 =

Un articol de Claudia Bulacu

loading...

 

A renunţa,conform dicţionarului,înseamnă să pleci de bună voie dintr-un loc, de lângă o persoană sau să încetezi să mai faci ceva. Toate acestea sunt legate de dorinţele noastre. Fie ne place foarte mult o casă,fie o persoană,fie un anumit tip de activitate dar,la un moment dat, suntem nevoiţi să renunţăm la tot.

 

Acţiunea de a renunţa denotă şi o oarecare doză de curaj. Nu toată lumea îşi dă seama că,uneori, se impune să schimbăm drumul.


Orice pas în spate este de fapt unul în faţă

 

cedeaza in fata altuia iti faci bine

 

Decizia de a renunţa poate fi dureroasă şi atunci când este făcută cu suferinţă creează nişte efecte în Univers câteodată nedorite pentru că tot ce este legat de suferinţă ( gânduri negre, plânsete, regrete etc) are o vibraţie joasă,individuală, care împiedică evoluţia. Dacă,dimpotrivă, renunţarea se face într-un mod conştient,cu toată responsabilitatea, lucrurile se schimbă. Pentru a ilustra cât mai bine acest fapt, vom lua ca exemplu o persoană care trebuie să îşi schimbe locul de muncă pentru că cineva îi va lua locul.

 

De obicei,primele reacţii sunt de revoltă,supărare, tristeţe sau chiar depresie şi ele pot fi îndreptăţite,adică persoană are multe motive să se simtă aşa : îşi pierde sursa de venit, îşi pierde colegii, prietenii, atmosfera caldă pe care o simte la birou,alte avantaje materiale etc.

 

Dacă persoana în cauză nu a făcut nimic special care să contravină regulilor de la serviciu, atunci schimbarea locului de muncă poate fi privită ca o nedreptate. În aparenţă este o nedreptate,în acelaşi timp, însă, este un plan al Universului. Persoana respectivă nu mai corespunde vibraţiilor din acel mediu şi ea trebuie să meargă spre o etapă superioară (sau inferioară) a evoluţiei sale.

 

Dat fiind faptul că Universul întreg este bazat pe iubire, persoana afectată are la dispoziţie două variante, izvorâte dintr-o iubire pură, pe care Creatorul o are pentru fiecare dintre noi.

 

Drumul spre evoluţie este ireversibil

 

Dacă în situaţia analizată de noi, persoana este una pozitivă, care îşi ajută colegii,care este serioasă şi se achită de sarcinile care îi revin cu iubire şi apreciere faţă de locul său de muncă, atunci Universul îi dă un post mai bun, dacă nu în acea firmă, la o alta, unde va fi mult mai bine plătită şi apreciată.

 

Dacă, invers, persoana în cauză a întreţinut o atmosferă negativă în jurul său şi a simţit locul de muncă doar ca o sursă de bani şi atât,fără a se implica emoţional pentru progresul firmei, atunci fie va fi concediată, fie va pleca pe un alt post unde îşi va învăţa toate lecţiile menite să o facă să evolueze. Drumul spre evoluţie este ireversibil şi general valabil,deci toţi avem aceleaşi drepturi şi aceleaşi obligaţii.

 

Citește aici cum să ne debarasăm de griji în 10 pași simpli!

 

Dumnezeu este drept întotdeauna şi ştie El ce face !

 

Pentru a evita unele complicaţii nedorite, este bine să acceptăm cu toată responsabilitatea ceea ce ni se întâmplă pentru că întreaga noastră viaţă este rezultatul gândurilor, vorbelor şi acţiunilor noastre. Prin urmare,dacă nu înţelegem de ce s-a întâmplat ceva, este bine să spunem că « Dumnezeu este drept întotdeauna, ştie El ce face ! » Comportându-ne aşa, renunţăm să ne mai opunem acelei Raţiuni Superioare (am scris intenţionat cu majuscule) care ne ghidează şi care ne reglează toate aşa zisele « nedreptăţi » care ni se întâmplă. Renunţând de bună voie, întotdeauna avem surprizele cele mai plăcute : obţinem ceea ce ne-am dorit,poate chiar mai mult, cu condiţia să lăsăm lucrurile să se regleze şi noi să nu intervenim deloc.

 

În concluzie, să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne ajute, pentru că o va face corect, iar ajutorul Său nu va întârzia niciodată !

 

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.