"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Claudia Bulacu

Cred că tuturor ni s-a întâmplat să fim dezamăgiţi de o anumită situaţie,dar,mai ales, de anumiţi oameni. Poate am investit bani, energie,sentimente în speranţa că,într-o zi, vom culege roadele pe măsura investiţiilor noastre. Am crezut cu tărie într-un proiect sau într-un om,am avut impresia că vom avea succes în acel proiect sau că persoana respectivă va răspunde în acelaşi mod în care am acţionat noi.

nu trebuie sa avem asteptari de la nimeni si de la nimic


Nu trebuie să avem aşteptări de la nimeni şi de la nimic

În momentul în care ne-am hotărât să acţionăm într-un anumit fel într-o anumită situaţie sau când am investit mult într-o persoană, automat, avem aşteptări. Altfel spus,în mintea noastră a fost o intenţie de a realiza ceva sau de a fi cu cineva. Nu întotdeauna vo mavea aceleaşi rezultate pentru că nu întotdeauna calea aleasă de noi ( proiectul său persoana) este compatibilă cu noi.

De aici vin decepţiile, de fapt, ele vin dintr-o supraevaluare,în general, a rezultatelor pe care credem că le vom obţine. Pentru a fi cât se poate de clari, vom lua un exemplu la îndemâna tuturor : ne îndrăgostim de cineva. Acea persoană,poate, la început manifestă o anumită simpatie pentru noi, poate chiar ne acordă atenţie, poate că face şi unele gesturi care ne conduc spre ideea că ne place şi că ar fi dispusă să aibă o relaţie mai apropiată cu noi. Automat, prin semnale energetice, aceste informaţii ne sunt transmise şi ne trezim că persoana respectivă ne cade cu tronc dintr-odată.

Acesta este un moment de maximă vulnerabilitate şi trebuie să fim atenţi. Dacă,întâmplător, ne găsim după o dezamăgire dintr-o relaţie anterioară, este foarte uşor să cădem în plasa unei indragosteli fulgerătoare pentru că sufletul nostru tânjeşte după afecţiune (pentru că menirea lui este de a iubi şi de a primi iubire) şi caută să îi împlinească această menire. 

Vezi aici de ce nu este bine să ne răzbunăm!

Dacă totul se derulează frumos, adică şi persoana în cauză răspunde la fel, atunci ne putem declara norocoşi. Dacă,însă, persoana a avut doar o străfulgerare de simpatie sau de slăbiciune,dar noi continuăm să investim iubire, evident, nu vom primi la fel. Aici intervine decepţia, suferinţa, închistarea şi toate care derivă de aici.

PUBLICITATE

Cel mai bun lucru pe care îl putem face în această situaţie este să apelăm la ajutor divin să ne îndrume pentru ca sufletul nostru să nu mai fie rănit. Preventiv,însă, este bine să nu avem aşteptări, să nu ne lăsăm pradă unei slăbiciuni de moment, să analizăm bine de tot înainte dacă trebuie sau nu să intrăm într-o relaţie.

Nu da mărgăritare la porci !

De obicei,noi spunem că nu este nimic greşit în a iubi pe cineva. Da,nu este nimic greşit în a iubi pentru că aceasta este legea supremă a Universului şi tot ce contravine ei are urmări nefaste, dar pentru că totul este energie, care are o anumită vibraţie, trebuie să fim economi cu energia noastră, să fim prudenţi spre ce vibraţie o « aruncăm ». Oamenii nu sunt la fel, nu gândesc la fel, nu iubesc la fel.

Ei se găsesc pe diverse trepte de evoluţie şi,ca atare, ceea ce simt corespunde întotdeauna cu nivelul lor vibrational. Dacă se găsesc pe trepte înalte, adică dacă ei sunt capabili să iubească fără condiţii, să dorească binele tuturor fiinţelor,nu doar al lor înşişi, atunci iubirea faţă de un astfel de om ne înalţă.

Citește și de ce zâmbetul este un semn de recunoștiință în fața lui Dumnezeu!

Dacă,invers, persoana este egoistă, cu gânduri negative,impure, ceea ce simte este « murdărit » de acestea şi sentimentele noastre nu pot fi apreciate, iar vibraţia noastră va scădea. Aceasta este una din semnificaţiile afirmaţiei divine făcute de Mântuitorul nostru Iisus Hristos,aceea de a « nu da mărgăritare la porci », porcul fiind considerat simbolul unei fiinţe de joasă vibraţie, menită doar să se hrănească, fără perspectiva unei eventuale evoluţii în plan spiritual.

Prin urmare, prudenţa şi lipsa aşteptărilor în tot ce intenţionam să facem ne pot scuti de neplăceri, de multe deceptii şi suferinţe,însă,în acelaşi timp, respectând legea iubirii,vom respecta Universul,iar el ne va răspunde negreşit, la acelaşi nivel.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE