"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

nineteen + two =

twenty − twelve =

Un articol de Claudia Bulacu

 

Ni se întâmplă uneori să avem dispute cu colegii de serviciu sau cu un mambru al familiei şi ,poate,de multe ori ne simţim răniţi sau tulburaţi după o asmenea dispută.Nu este simplu să ştii că ai dreptate, dar să nu poţi schimba situaţia.

 

De cele mai multe ori,suntem tentaţi să continuăm să convingem şi nu de puţine ori o dispută se transformă într-o adevărat ceartă şi apoi degenerează în supărare şi refuzul de a mai comunica. Acesta este comportamentul tipic al egoului care îşi cere întotdeauna recunoaşterea în faţa celorlalţi.

 

aruncarea cu vorbe catre o persoana nu este buna

 

Acuzele constituie o formă de violenţă

 

Când aruncăm cu vorbe dintr-o parte în alta, la supărare, nu facem altceva decât să ne agravăm situaţia. De obicei, într-o ceartă, nu putem discuta calm, există o anumită tensiune care pluteşte în aer şi acea tensiune intră şi în energetica vorbelor pe care le adresăm celuilalt. Cu alte cuvinte « poluăm » şi mediul înconjurător cu negativitatea noastră.

 

Într-un birou unde sunt tensiuni şi certuri la ordinea zilei,mai ales dacă mai sunt şi calculatoare prin preajmă, se creează un câmp negativ amplificat ce poate duce la dureri de cap, la migrene, la atacuri vasculare, hipertensiune arterială.

 

Aceste consecinţe sunt ,de fapt,un răspuns la o formă de violenţă pe care noi o promovăm în biroul respectiv, pe care o întreţinem prin tensiuni şi dispute cu colegii sau cu şefii. Câmpul ne răspunde în felul lui, dar niciodată neprovocat ! Din păcate, sunt afectaţi toţi cei care lucrează în acel birou, nu doar cei implicaţi direct şi uneori, această formă de violenţă verbală îşi poate lăsa amprenta într-o clădire întreagă.

 

Conflictele de la serviciu exprimă frica

 

Cum spuneam mai sus, tensiunile pot afecta chiar şi persoanele care nu participă la dispută respectivă,dar simplul fapt că se află în acelaşi birou le poate strica echilibrul energetic.

 

Consecinţele acestui dezechilibru nu se văd imediat, pot trece multe luni până să se simtă unele schimbări,mai ales în domeniul sănătăţii.

 

Bioenergoterapeuţii susţin că toate disputele de la serviciu au la bază o formă de teamă : teama de a nu-şi pierde postul, teama de a nu se descoperi o grseala, teama de a nu fi concediat, teama de a nu obţine o anumit funcţie, teama de a nu fi sancţionat, teama de a nu se face de ruşine etc. Nu există alt motiv de ceartă cu colegii de serviciu,dar ,de cele mai multe ori, nu ne dăm seama de rădăcina problemei.

 

Citește aici dacă este bine să-i iertăm pe cei care ne-au făcut rău!

 

Cum frica este un sentiment negativ, care exprimă lipsa de credinţă în Dumnezeu, evident că rezultatele declanşate de ea sunt tot negative. Cu toţii ştim că o teamă declanşează bătăi de inimă foarte rapide şi dezordonate, transpiraţii, dureri de cap,insomnii. Analizând pe rând fiecare dintre acestea, observăm că oricare poate degenera într-o afecţiune gravă. Toate se întâmplă pentru că ne este frică şi frica înseamnă că nu credem în divinitate.

 

În concluzie, întoarcerea către Dumnezeu şi practica rugăciunii rezolvă problema de bază, adică nu ne mai este frică de nimic. Dacă nu mai există frică, nu avem de ce să ne mai certăm cu colegul de birou sau cu şeful. Dacă nu ne mai certăm în birou, nici ceilalţi colegi nu vor fi afectaţi,nici plantele, nici calculatoarele sau alte obiecte din interiorul biroului. Printr-o simplă practică a rugăciunii, deosebit de benefică pentru fiecare dintre noi, putem salva o lume întreagă.

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.