"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Insectele, oricât ne-ar părea nouă de sinisre, joacă de fapt un rol crucial în sănătaea ecosistemului. Scăderea populaţiilor de albine are un impact major asupra oamenilor şi a mediului înconjurător, având în vedere importanţa lor uriaşă pentru polenizarea fructelor, legumelor, dar şi a recoltelor.

 

Insectele precum păianjenii contribuie la menţinerea ecosistemului în echilibru prin faptul că sunt, de regulă, prădătorii dominanţi din această categorie.

 

eliminare furnici din casa

 

Furnicile, însă, ajung de multe ori să provoace mai mult rău decât bine. Acţionează în număr mare, au o mentalitate de grup, şi sunt foarte rezistente, aşa că invaziile pot deveni greu de controlat. Furnicile vizează în special bucătăria, unde găsesc mai uşor hrană şi, pe lângă faptul că pot ruina anumite bunuri, muşcătura lor poate provoca reacţii alergice sau inflamaţii puternice.

 

Iată selecţia noastră a celor mai eficiente metode naturale de a scăpa de furnici:

 

Uleiul esenţial de scorţişoară. Furnicile detestă scorţişoara! Aceste insecte au de cinci ori mai mulţi receptori olfactivi faţă de alte insecte, iar esenţele puternice le alungă şi le ţin la distanţă.

 

Diluează o jumătate de linguriţă de ulei esenţial de scorţişoară într-un pahar cu apă, apoi îmbibă în soluţie o bucată de vată şi unge cu ea toate zonele infestate de furnici. Repetă procedeul până ce scapi definitiv de ele. Ca alternativă, poţi turna soluţia într-un flacon cu pulverizator şi pulveriza apoi prin toate ascunzişurile furnicilor. Ca să previi reinfestarea, împrăştie bucăţele de scorţişoară la exterior, pe pragurile uşilor şi pe pervazurile ferestrelor.

PUBLICITATE

 

Apă fierbinte cu piper. Deşi pare o metodă ceva mai crudă, apa fierbinte amestecată cu praf de piper este probabil cel mai bun mijloc natural de a scăpa de furnici.

 

Toarnă apa cu piper, care trebuie să fie cât mai fierbinte, în toate crăpăturile şi găurile infestate de furnici. Metoda extermină pe loc insectele şi împiedică şi repopularea cuibului datorită piperului pe care îl impregnează în refugiile acestora.

 

Oţet diluat cu apă. Amestecă oţet alb cu apă în cantităţi egale, apoi completează soluţia cu un ulei esenţial puternic precum cel de lămâie. Toarnă sau pulverizează lichidul în toate fisurile infestate de furnici.

 

Borax cu zahăr. Furnicile sunt atrase de zahăr, iar boraxul – o chimicală letală pentru astfel de insecte – le omoară rapid. Toarnă o linguriţă şi jumătate de borax peste 100 g de zahăr într-un borcan, apoi completează cu 2 căni de apă fierbinte.

 

Îmbibă bucăţele de vată în soluţie, apoi amplasează-le strategic prin zonele populate de furnici. Capcanele dulci vor duce în scurt timp la otrăvirea întregului cuib.

 

Pământul de diatomee. Poate fi procurat de la magazinele de grădinărit sub formă de pudră, şi este letal pentru furnici, dar complet inofensiv pentru om, animale de companie şi păsări.

 

Presară pulberea prin toate ascunzişurile furnicilor. Ai grijă să nu scapi din vedere pervazurile ferestrelor, zona frigiderului, găleata de gunoi şi pragurile uşilor.

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE