"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 × two =

5 × 1 =

Un articol de Claudia Bulacu

loading...

 

Despre liberul arbitru am auzit de multe ori. Aproape în orice frază a unui bioenergoterapeut sau lider spiritual este pomenit. Este un concept nou pentru mulţi dintre noi,pentru că el s-a înţeles greşit de-a lungul timpului.

 

Pe de o parte sunt teoriile care ne vorbesc despre existenţa lui Dumnezeu din cuvântul căruia nu avem dreptul să ieşim, iar de cealaltă parte este teoria ateilor care dă libertate totală fiecărui individ în parte. Dacă ar fi să tragem o concluzie, ea ar fi una superficială pentru că ambele variante sunt adevărate şi ambele trebuie să fie respectate chiar dacă,aparent, ele sunt în contradicţie.

 

« Cu Dumnezeu nu te joci ! » , spun pesimiştii

 

Ba da, te joci ! El este cel care a creat totul, deci atât jocul,cât şi jucătorul. Ambii sunt în mâinile Lui, sunt creaţiile Lui. Ne putem juca şi putem glumi cu Tatăl Ceresc pentru că el ne-a creat şi tot El ne spune să râdem şi ne trăim viaţa cu bucurie. De ce nu ar accepta El să intre în joc cu fiii lui ? Am putea continua aşa pe sute de păgâni şi tot nu am putea încheia ideea că Dumnezeu ne permite orice, adică totul.

 

Ce nu s-a înţeles,însă, de fiecare dată a fost faptul că există nişte legi create tot de Dumnezeu,care fac ca acest Univers să rămână în echilibru în permanenţă. Aceste legi,care sunt universale, deci valabile pentru toate fiinţele de pe pământ, reglează lucrurile în aşa fel încât nici o nedreptate nu rămâne fără să fie corectată şi nici o faptă bună nu rămâne fără o răsplată.

 

Cunoaşterea acestor legi este vitală. Avem dreptul şi posibilitatea să facem absolut tot ce vrem,indiferent că încălcăm sau nu aceste legi divine. Tot ce înseamnă o abatere de la echilibru se va regla,chiar cu preţul fiinţei noastre,dacă suntem vinovaţi de încălcarea legilor. Nici o întâmplare nu vine în viaţa noastră fără ca la baza ei să nu fie un gând,o vorbă sau o acţiune a noastră. Altfel, nu ar mai fi justiţie divină perfectă.

 

Libertatea fiecăruia este garantată de Dumnezeu

 

Cum spuneam mai sus, avem libertatea să facem ce vrem. Am fost avertizaţi prin multe căi despre existenţa legilor lui Dumnezeu şi tot El şi-a trimis « reprezentanţi » (Mântuitorul nostru Iisus Hristos, înţelepţi,profeţi etc) care să ne vorbească şi să ne prezinte pe viu cum funcţionează aceste legi şi cât de mare este milă şi înţelegerea Lui. Avem această posibilitate pentru a experimenta tot ce este posibil în Univers.

 

Ni s-a dat cunoaştere, înţelepciune, iubire şi multe alte capacităţi pentru a evolua, avem absolut totul pentru a trăi o viaţă extraordinară. Dacă ,însă, vrem să încercăm să dezechilibrăm ceea ce a creat divinitatea, ne vom trezi că ne « luptăm » cu însuşi Creatorul şi rezultatul este previzibil. Nu avem dreptul de a încălca liberul arbitru al celuilalt, nu avem dreptul să îl împingem sau să îl oprim de la propria-i evoluţie !

 

Fiecare are misiunea sa şi fiecare fiinţă are un anumit drum de parcurs care poate să însemne şi un eşec,dar el este,cu siguranţă, temporar. Tot ceea ce trăieşte omul se numeşte experienţă din drumul lui spre evoluţie şi dacă ea cuprinde şi căderi, acestea fac parte din saltul care va urma. Suntem într-o continuă evoluţie, nimic din ce a fost ieri nu mai seamănă cu ce vedem azi.

 

Noi înşine suntem alţii,conştiinţa noastră a evoluat, inimile ni s-au deschis mai mult, drumul ni s-a mai netezit cu o stâncă. Să le dăm, aşadar,libertatea celorlati să acţioneze cum cred ei de cuviinţă şi vom înţelege într-o zi ce mare binecuvântare este aceasta.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.