"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Folosit corespunzător, bicarbonatul de sodiu poate deveni un excelent remediu preventiv, dar și curativ, în lupta împotriva mai multor boli și afecțiuni. Printre altele, bicarbonatul de sodiu are efect energizant, accelerează metabolismul, și alină durerilor stomacale.

 

În continuare îți prezentăm 4 modalități de a combina bicarbonatul cu alte ingrediente pentru a preveni îmbolnăvirile și a întări sănătatea întregului organism.

 

combina bicarbonat cu miere si ceai verde pentru a fi sanatos

 

Apă cu bicarbonat pentru prevenirea bolilor și calmarea indigestiilor

 

Acest remediu simplu alcalinizează corpul și previne îmbolnăvirile datorate în primul rând acidității ridicate. Amestecă două linguri de bicarbonat cu 250 ml de apă și bea remediul lichid de 3 ori pe zi.

PUBLICITATE

 

Pentru prevenirea durerilor și arsurilor la stomac, dizolvă o jumătate de linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă și bea amestecul cu o oră înainte de fiecare masă.

 

Amestec pentru energizarea corpului

 

Bicarbonatul poate reduce chiar și febra musculară și pregătește corpul pentru mai mult efort. Amestecă un sfert de linguriță de bicarbonat cu 1,5 l de apă. Adaugă la amestec și 125 ml de zeamă de lămâie și 2 linguri de miere.

 

Mută lichidul într-un borcan din sticlă și depozitează-l la frigider. Bea câte un pahar sau două din această băutură atunci când depui efort susținut.

 

Cantitatea preparată odată ajunge cam pentru o săptămână de folosire zilnică.

 

Vezi aici cum te poate ajuta bicarbonatul și în grădină!

 

Ceai verde și bicarbonat pentru accelerarea metabolismului

 

Compușii activi ai ceaiului verde, precum catechina, tianină și cofeina încurajează arderile de grăsimi, în timp ce bicarbonatul crește alcalinitatea corpului, potențând astfel efectele ceaiului (arderile de grăsimi încetinesc în prezența unui pH acid).

 

Adaugă un sfert de linguriță de bicarbonat la o cană de ceai verde gata preparat. Consumă băutura cel puțin o dată pe zi.

 

Bicarbonat cu oțet de mere pentru gestionarea bolilor stomacale

 

Împreună cu oțetul de mere, bicarbonatul corectează rapid problemele de hiperaciditate, putând fi de folos chiar și în bolile de gastrită și de reflux gastroesofagian. Combină un sfert de linguriță de bicarbonat cu două linguri de oțet de mere într-un pahar cu apă și bea remediul ori de câte ori resimți arsuri la stomac sau alte simptome de hiperaciditate.

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE