"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Așa cum facem mișcare pentru a fi sănătoși, la fel trebuie să se întâmple și cu creierul nostru. Creierul trebuie să fie supus anumitor exerciții pentru a funcționa cât mai bine. Cum creierul este cel mai important “mușchi”, de ce să nu ne preocupăm ca acesta să fie mereu în formă?

 

Cum își mențin oamenii creierul sănătos:

 

• Joacă diverse jocuri,

 

• Citesc,

 

• Fac puzzle-uri.

 

O altă metodă este aceea de a-l implica în soluționarea problemelor logice și amuzante. Iată care sunt cele mai bune 8 trucuri, pentru a-ți menține creierul în formă maximă!

 

cum iti antrenezi memoria si creierul

 

1. Exercițiu matematic: creierului nostru îi place să facă puțină matematică din când în când. Încearcă să faci calcule fără calculator. Gândește-te la un număr din două cifre, înmulțește-l cu doi, adaugă 12 și află rezultatul. Împarte acum numărul la 2 și scade numărul la care te-ai gândit prima oară! Așa este că ai ajuns la rezultatul 6? Interesant nu-i așa!

 

2. Paharele: Dacă ai 6 pahare, primele trei sunt pline iar ultimele trei goale, cum faci să le așezi astfel încât să fie alternante? Ai voie să atingi un singur pahar!

 

Ți-ai dat seama? Trebuie doar să verși cel de-al doilea pahar plin, în cel de-al doilea pahar gol, după care îl pui la locul lui.

PUBLICITATE

 

 

3. Întrebare întrebătoare: Te poți gândi la un obiect pe care producătorii îl folosesc, dar nu au nevoie de el, cumpărătorul nu îl vrea, iar cel care îl folosește nu știe că îl are?

 

Te-ai prins? Răspunsul este un coșciug. Producătorul nu are nevie de el pentru că este în viață, cumpărătorul nu îl vrea, deoarece asta înceamnă că cineva moare, iar cel care îl folosește nu știe deoarece este deja mort.

 

4. Sentința criminalului: un bărbat care a comis o crimă, primește sentința de a alege în ce cameră să intre. Prima ușă duce către o cameră plină de flăcări, a doua către o cameră plină de asasini, iar cea de-a treia către o cameră plină cu lei, care nu au mai mâncat de trei ani. În care ar trebui să intre?

 

Ți-ai dat seama, nu? Răspunsul este cea de-a treia încăpere, deoarece leii care nu au mai mâncat de 3 ani sunt deja morți…

 

5. Negru, roșu și gri: Te poți gândi la un obiect care este negru atunci când îl cumperi, roșu atunci când îl folosești și gri atunci când îl arunci?

 

Răspunsul este cărbunele!

 

Încearcă aici testul de inteligență Albert Einstein – O persoană din 50 reușește rezolvarea – Tu crezi că o poți face?

 

6. Copiii: Mama lui Andrei avea 3 copii, primul copil purta numele de Aprilie, iar cel de-al doilea se numea Mai. Care era numele celui de-al treilea copil?

 

Te-ai prins? Răspunsul este Andrei! Probabil că te-ai gândit la iunie, deoarece ai luat în calcul lunile anului, dar problema începe cu mama lui Johnny avea…

 

7. Cursa: Dacă ești într-un maraton, și îl depășești pe cel care este pe al doilea loc, pe ce loc ești acum?

 

Răspunsul: Pe locul doi, deoarece i-ai luat locul. Probabil că te-ai gândit la locul întâi…

 

8. Căpițele de fân: Un fermier are două terenuri, pe unul dintre ele are patru căpițe de fân, iar pe celălalt cinci. Câte căpițe de fân ar avea dacă le-ar strânge la un loc?

 

Te-ai gândit la 9? Greșit, va avea o căpiță mare de fân, dacă le strânge la un loc va avea o căpiță foarte mare de fân.

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE