"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Există multe moduri prin care îţi poţi uşura munca în bucătărie, iar astăzi îţi prezentăm selecţia noastră de trucuri şi sfaturi ideale în această privinţă, sfaturi culese din cunoștiințele unora dintre cei mai de seamă bucătari!!

 

trucuri de la bucatari celebri

 

 

 

1. Încălzirea mini-prăjiturelelor şi tartinelor cu ciocolată!

 

Da, acest truc ne-a surprins şi pe noi! Încălzirea în cuptor a prăjiturelelor cu ciocolată şi bezea face ca desertul să devină de două ori mai mare şi mai apetisant!

 

2. Cel mai curat mod de a folosi mixerul

 

Găureşte o farfurie din carton şi introdu-o pe axul paletelor mixerului ca să protejezi de stropi aparatul şi locul de gătit.


3. Pregătirea chipsurilor de ciocolată

 

Cel mai uşor mod de a prepara chipsuri de ciocolată constă în folosirea unui dispozitiv pentru decojit cartofi. Simplu şi eficient!

 

4. Conservarea legumelor

 

Clăteşte frunzele de salată cu apă şi depozitează-le unele peste altele între şerveţele de hârtie ca să se păstreze proaspete mai mult timp.

PUBLICITATE

 

5. Desfacerea unei nuci de cocos

 

Preîncălzeşte cuptorul la 200° C. Fă o gaură în coaja coaja nucii de cocos şi scurge lichidul din interior, apoi bagă nuca la cuptor timp de cca. 15 minute. Nuca se fisurează şi se desface practic singură!

 

6. Curăţarea ciupercilor

 

Specialiştii în gastronomie nu recomandă spălarea ciupercilor sub jet de apă. Pentru a le păstra mai bine aroma, cel mai bine este să le ştergi cu un prosop de hârtie umezit şi o periuţă.

 

7. Depozitarea bananelor

 

Nu depozita bananele împreună în mănunchiuri. Cel mai indicat este să le separi între ele, să le înveleşti codiţele în folie de plastic, şi apoi să le bagi la frigider. Se vor păstra proaspete mult mai mult timp!

 

8. Prepararea mic-dejunurilor uscate

 

Fulgii de porumb şi alte tipuri de cereale pentru micul-dejun se înmoaie dacă ambalajul respiră. Problema poate fi uşor remediată însă băgând cerealele la cuptor timp de câteva minute. Acelaşi truc funcţionează şi pentru chipsurile de cartofi.

 

Vezi aici cum industria cărnii întrebuințează clei de carne de proveniență chimică pentru a le servi consumatorilor resturi de mâncare pe post de delicatese

 

9. Curăţarea tigăilor pentru prăjit

 

O soluţie rapidă pentru curăţarea tigăilor şi oalelor foarte murdare: scufundă-le în apă clocotită în care ai turnat puţin oţet. Grăsimea întărită se va desprinde imediat!

 

10. Adăugarea de caşcaval la burgeri

 

Ca să prepari acasă un cheeseburger veritabil, aşteaptă până se pătrunde carnea, aşază pe deasupra şi o felie de caşcaval, adaugă puţină apă, apoi acoperă tigaia cu un capac. Caşcavalul se topeşte astfel în câteva secunde.

 

11. Colectarea gemului de pe fundul borcanului

 

Ca să nu arunci gemul, crema de ciocolată sau untul de arahide rămas pe fundul borcanului, completează cu lapte şi cereale! Astfel nu mai risipeşti nimic, iar desertul de la micul dejun devine mult mai apetisant.

 

12. Tocarea cepei fără lacrimi

 

Ca să nu îţi mai iriţi ochii la tocatul cepei, stropeşte tocătorul cu zeamă de lămâie înainte să te apuci de treabă.


13. Recuperarea prăjiturilor arse

 

Poţi salva uşor prăjiturile ţinute prea mult la cuptor îndepărtând bucăţile arse cu o răzătoare.

 

14. Desfacerea unei pungi de chipsuri

 

În loc să răstorni chipsurile într-un bol, poţi transforma chiar ambalajul în bol de servire! Desfă ambalajul prin faţă cu foarfecele, îndepărtează secţiunea tăiată şi vei obţine un bol improvizat, dar foarte practic!

 

15. Desfacerea fisticului încăpăţânat

 

Foloseşte chiar o coajă de fistic! Strecoară-i vârful în seminţele parţial desfăcute ca să le desfaci rapid şi uşor. Iată cât de simplu e!


16. Servirea sucurilor acidulate

 

Un studiu a constatat că partea superioară a tuturor dozelor de băuturi este contaminată cu foarte multe bacterii. Ca să eviţi contaminarea, cel mai indicat este să bei sucul cu un pai.

 

17. Servirea îngheţatei

 

Pentru îngheţata la pachet, mai simplu decât să foloseşti o cupă specială este să tai pur şi simplu pachetul în numărul de porţii dorit. Totuşi, acest procedeu îngreunează conservarea îngheţatei desfăcute, aşa că trebuie să o consumi pe toată la scurt timp după tăiere.

 

Citește aici secrete pe care bucătarii nu o să vi le spună niciodată!

 

18. Folosirea pastei de dinţi

 

Studiile arată că pasta de dinţi nu prea mai e sănătoasă pentru smalţul dinţilor dacă este folosită în exces. Foloseşte doar o cantitate de dimensiunea unui bob; orice cantitate mai mare de atât poate să deterioreze smalţul şi chiar să accelereze îngălbenirea dinţilor.

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE