"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Acneea este o problemă deranjantă pentru fiecare dintre noi şi este de mai multe tipuri :

– Acneea vulgară (acneea polimorfă juvenilă) – este cunoscută sub numele de acneea vulgaris şi afectează în general adolescenţii, dar poate persista şi după perioada adolescenţei şi poate ajunge la forme foarte severe.

Oricum, dacă de la apariţia primelor semne de acnee luaţi măsuri pentru degresarea tenului este mai mult că sigur că acneea nu o să mai ajungă la stadii avasate şi nu o să mai fiţi complexaţi de situaţie.

PUBLICITATE

Acneea vulgară este cauzată de secreţia prea mare de sebum care astupă porii, iar astuparea porilor duce la apariţia unor pete sau umflături purulente.

– Acneea rozacee;

– Acneea medicamentoasă şi profesională;

PUBLICITATE

– Acneea conglobată;

– Acneea pustulosă;

– Acneea necrotică;

PUBLICITATE

– Acneea cheloidiană;

Cauzele acestei afecţiuni sunt diverse, genetica fiind responsabilă pentru 80% dintre cazuri.

Dieta , curăţenia sau lumina soarelui au şi ele 2-3% ca procent. Fumatul creşte însă riscul apariţiei acneei sau poate duce la înrăutățirea acesteia.

PUBLICITATE

Acneea afectează cel mai mult pielea ce are un număr ridicat de glande sebacee. În timpul pubertăţii ambelor sexe, acneea este adeseori pornită de androgeni, precum testosteronul.

Oricum este indicat că înaintea incepriii oricărui remediu să faceţi analize pentru a afla adevărata cauză. Pentru că mulţi nu fac asta, rezultatele întârzie să apară.

Pentru acneea vulgară vă recomand aici un remediu naturist simplu dar care trebuie preparat cu atenţie că să nu vă coloraţi faţa în pete.

PUBLICITATE

Deşi petele dispar după câteva spălări nu este cazul să ne complicăm.

O atenţionare, pentru toate tipurile de acnee :

– NU UMBLAŢI LA COŞURI, NU LE STOARCEŢI FĂRĂ CA ACESTEA SĂ FIE „PREGĂTITE” PENTRU STORS.

PUBLICITATE

– ÎN ACEST MOD PREVENIŢI SUPRAINFECTAREA LOR CARE CREAZĂ ACELE URME FOARTE DERANJANTE.

Pentru a urma un remediu naturist împotriva acneei, aveţi nevoie de :

ALOE VERA – câteva picături ( 7-8) de suc de Aloe Vera

PUBLICITATE

Pentru a colecta suc de aloe vera, se ia o frunză şi se toacă mărunt pe o farfurie de portelan, unde în prealabil ați așezat un tifon. După ce ați terminat de tocat, stoarceți sucul într-o ceșcuță.

TURMERIC (sau Curcumă) – o jumătate de linguriţă .

În ceşcuţa cu cele 7-8 picături de Aloe Vera adăugaţi turmericul respectiv şi amestecaţi foarte bine .Trebuie omogenizat foarte bine.

PUBLICITATE

Înainte de a aplica tratamentul trebuie că faţa sau locurile unde este localizată acneea să fie curăţate cu o infuzie concentrată de muşeţel ( 4 linguriţe de muşeţel la 250 ml apă clocotită).

Așadar, după preparare, cu ajutorul unui băț de urechi, aplicați exact pe locul afectat. Lăsați să acționeze cel puțin 2 ore, după care spălați-vă cu apă călduță. Repetați până la dispariția problemelor.

Sfat extra: În fiecare zi beţi câte un ceai de tei, în care ați adăugat 30 de picături de tinctura de propolis.

PUBLICITATE

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]