"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Cu siguranță te scot din sărite acele ore petrecute în curte, doar pentru a îndepărta buruienile care cresc printre plantele tale frumoase. Cum dorim să îți fim de ajutor, iată ce trucuri ți-am pregătit azi!

 

Optează pentru aceste tehnici și grădina ta va fi curând, cea mai frumoasă!

 

cum sa scapi de plantele nedorite

 

1. Folosește bicarbonat de sodiu: Aceasta este o opțiune sigură, care va împiedica creșterea buruienilor, fără a utiliza produse chimice. Presară bicarbonat în locurile în care cresc buruienile!

 

2. Sărează! Fă un preparat din două părți apă fiartă și o parte sare. Pune acest amestec direct pe buruieni.

 

3. Îmbată-le! Alcoolul deshidratează, așa că asta te va ajuta să scapi de buruienile din curte. Amestecă 200 ml de vodcă în 2 cești cu apă și pune puțin săpun. Pulverizează acest preparat, pe buruieni, chiar în mijlocul zilei.

 

4. Adaugă ceva aromat: prepară un amestec din o ceașcă de sare, 1 litru de apă, un litru de oțet, puțin săpun și ulei de lămâie. Pulverizează pe buruieni și gata, vor dispărea!

PUBLICITATE

 

5. Mai bine previ decât să combați! Dacă împrăști porumb în zonele unde cresc buruienile, acestea nu vor mai crește, deoarece porumbul îngreunează creșterea firelor de iarbă. Porumbul nu este o metodă de a distruge buruienile, ci o metodă prin care previ apariția lor!

 

6. Sufocă buruienile: nu sună tocmai bine, însă dacă vrei să ai o grădină frumoasă, trebuie să recurgi la asta! Acoperă zonele în care cresc buruienile, cu 4 straturi de ziar și astfel nu numai că vei preveni creșterea acestor plante, dar le vei și usca pe cele care doar ce au dat.

 

7. Lucrează cu gazonul: cea mai bună metodă de a preveni formarea buruienilor, este aceea de a folosi îngrășăminte pentru gazon. Old House spune că dacă vei folosi o cantitate mică de fertilizator, grădina ta va arăta impecabil!

 

8. Rupe-le: aceasta este cea mai grea metodă, însă dacă vei smulge buruienile cu tot cu rădăcină, poți preveni formarea lor. Pentru a-ți fi mai ușor, folosește o sapă. După ce ai curățat grădina de buruieni, sădește gazon.

 

9. Apă fiartă: Este sigură și funcționează. Toarnă o cană cu apă fierbinte la rădăcina buruienilor și acestea se vor usca. Ai grijă să nu atingi și plantele din jur!

 

Gata, acum ai toate motivele să te bucuri de o grădină superbă! Nu uita să distribui acest articol, pentru a te asigura că toți cunoscuții tăi au grădina visurilor lor!

 

Vezi aici Soluții naturale de îngrijire a plantelor. Nu te-ai fi gândit la asta…

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE