"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Claudia Bulacu

 

Cu toţii ne dorim o viaţă frumoasă, uşoară, fără stres şi în abudenta. Nu există om care să spună că tot ce are îi este suficient şi că nu îşi mai doreşte nimic. Ne dorim din ce în ce mai multe, ne colorăm viaţa cu o multitudine de acţiuni şi posesiuni în speranţa că ele ne fac fericiţi.

 

Aici există un paradox,însă : cu cât avem mai multe,cu atât ne dorim mai multe. Şi nu este de mirare că mijloacele utilizate pentru a obţine tot ce ne dorim s-au diversificat şi ele în funcţie de dorinţele noastre.

 

Bucură-te pentru celălalt ca să-ţi fie bine

 

nu rade de raul altuia

 

Diversificarea dorinţelor are la bază educaţia, mediul în care trăim, ţara, cultura fiecăruia, convingerile personale pe care le-am căpătat în timp. Cum nu le putem avea pe toate, în timp ce noi ne străduim de zor să ne construim o casă, alţii îşi cumpără maşini de lux sau ajung pe funcţii înalte,la care,poate ,şi noi am tânjit cândva. Momentul în care tragem cu coada ochiului la ceea ce face vecinul sau prietenul nostru este crucial.

 

Dacă doar privim realizarea lui, dar nu ne încearcă invidia, atunci am câştigat una din bătăliile cu egoul nostru. Dacă,dimpotrivă, începe să ne roadă acest fapt, am căzut cu câteva trepte de evoluţie. De aceea, atunci când vedem că cineva a reuşit să realizeze ceva prin eforturile proprii, cu seriozitate şi corectitudine, ar trebui să ne bucurăm din tot sufletul pentru acea persoană. În momentul în care ne bucurăm, emitem o energie deosebit de benefică ce ne va ajuta în viitor să ne realizăm dorinţele noastre.

 

Nu râde de răul altuia

 

Dacă un prieten de-al nostru a dat de un necaz, cea mai bună atitudine pe care trebuie să o avem este de a încerca să îl sprijinim cumva, să îl ajutăm să o depăşească : fie cu încurajări, fie cu o informaţie utilă, fie cu un ajutor material, dacă este cazul. De altfel, nu trebuie uitat faptul că fiecare îşi construieşte destinul, nu este altcineva care o face. Toate încercările care vin şi realizările pe care le obţinem sunt rezultatul gândurilor, vorbelor şi acţiunilor noastre.

 

Prin urmare, o persoană care are o problemă este direct responsabilă de producerea ei. Însă,trebuie adăugat aici faptul că se întâmplă ca unii dintre noi să nu ne dăm seama de greşelile pe care le facem şi să nu realizăm că avem toată responsabilitatea vieţii noastre pe umeri. Această stare,pe care o putem numi neştiinţă, nu durează la infint, durează atâta timp cât nu reuşim să înţelegem greşelile pe care le facem şi nu le corectăm.

 

Greşelile se referă strict la încălcarea legilor divine. Intervenţia noastră,detaşată, în ajutorarea cuiva aflat la necaz nu este o slăbiciune,ci este una din manifestările care ne arată că suntem în acord cu legile universale (« Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi »). De asemenea, trebuie adăugat aici că nu este bine să ne bucurăm când cineva are un necaz,chiar dacă acel cineva este chiar duşmanul nostru.

 

Pentru ce ne-a făcut, el îşi va primi plata,dar noi trebuie să ne păstrăm echilibrul. Dacă nu, vom cădea în aceeaşi situaţie la un moment dat. Aşa funcţionează legile lui Dumnezeu.

 

În concluzie, să ne bucurăm de binele nostru şi al altora pentru a avea o viaţă frumoasă şi uşoară,iar dacă vine răul peste noi sau peste alţii, să încercăm să înţelegem ce anume vrea să ne înveţe. Pentru că în orice necaz există o lecţie pe care o avem de însuşit.

 

Citește aici de ce este bine să lași de la tine!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.