"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

În afară de sănătate, sigur că ne dorim să fim fericiți, cu toate că pare adesea complicat, ba chiar inaccesibil. Putem atunci să ne întrebăm dacă avem o rețetă standard pentru a fi toți fericiți? Sau mai întâi ar trebui să reflectăm dacă fericirea reprezintă o realitate?

ce sa fac pentru a fii fericit
Foto:wikihow

Și să respingem ideea că are legătură cu sexul, vârsta, nivelul de educație, aspectul fizic, veniturile obținute…

Trebuie înțeles că a ne simți fericiți este o experiență. O experiență subiectivă, pentru că fericirea depinde de fiecare om în parte.

Nimeni nu va putea să ne ofere un plan precis, etapă cu etapă, o rețetă cu toate ingredientele bune pe care să le folosim special pentru a trăi fericiți. Este adevărat, ne putem ghida după anumite piste universal valabile. 

PUBLICITATE

Citește aici de ce depinde doar de noi ca să fim fericiți!

Unii se simt fericiți când au relații de calitate, când trăiesc în deplină armonie cu familia, când copiii le oferă satisfacții depline sau când fac pur și simplu o călătorie dincolo de granițe.

Revenind la ideea că fericirea și-o construiește fiecare…

– Oferiți-vă dreptul de a fi fericiți! Este primul pas pentru a fi fericit, este ca un cadou care v-ar face cea mai mare plăcere.

– Petreceți timp cu oamenii pe care îi iubiți, cu persoanele care vă fac să vă simțiți bine.

– Fiți cât se poate de naturali, descoperiți cine sunteți, ce vă place cel mai mult, experimentați.

– Îndreptați-vă atenția spre propriile trăiri, iar când ele sunt pozitive vă veți simți minunat.

– Întrebați-vă ce anume v-a făcut să vă dați seama că v-a fost atât de bine într-o anumită zi și când aflați răspunsul, integrați-l în modul de viață.

– Lăsați-vă invadați de mici bucurii cotidiene, de zîmbetul drăgălaș al copilului/nepoțelului, de sărutul partenerului de viață, de o floare primită sau de natura văzută prin locurile pe unde treceți.

– Minunați-vă de tot ce vă înconjoară ca un copil căruia i s-a dat prima jucărie, îmbrăcați-vă cum vă place.

Concluzionând, pentru a fi fericit, este suficient să trăiți intens acele momente în care să vă simțiți bine în mintea și trupul vostru, în emoțiile și în oricare alte sentimente proprii.

Voi sunteți cei care puteți descoperi rețeta personală pentru a profita de fericire, pentru a o experimenta mereu și scoateți-vă din cap ideea unei rețete standard.

Gândiți-vă că sunteți o ființă excepțională și că meritați să vă “faceți rost” de bucurii mai mari sau mai mici, ca să fiți pozitivi, optimiști și fericiți în final. 

Citește aici cele 13 secrete pentru o viață plină de fericire!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE