"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Hiperglicemia poate indica faptul că ceva nu funcționează așa cum trebuie în organism.

Ea poate provoca o serie lungă de probleme metabolice și să conducă chiar la tulburări mai grave.

Am listat pentru dumneavoastră 5 semne ce v-ar indica o creștere a glicemiei pe care să le aveți în atenție, mai ales dacă vă gândiți că ați putea suferi de diabet în viitor!

cum scadem zaharul din sange

1.Dorința exagerată de a mânca

Este normal să vă fie foarte foame din când când, însă dacă ați mâncat bine la prânz, de exemplu, și ați desfășurat apoi activități mai puțin solicitante, fiți mai prudenți. Nu exagerați mâncând din nou, iar de nu vă puteți abține mergeți la un specialist în sănătate pentru a vă face un consult.

Deși s-ar putea spune că ați mâncat inconșient, specialistul vă avertizează că v-a crescut indicele glicemic. De aceea este bine să vă amintiți ce ați mîncat și ați băut, precum și în ce moment al zilei.


2.Semne frecvente de oboseală

Unii oameni se simt obosiți după ce nu au dormit bine, în vreme ce alții, fără să știe, din cauza hiperglicemiei. Când se întâmplă acest lucru, corpul eliberează insulina ca să trimită zahărul în celule.

Dacă insulina trece în cantități mari în sânge, atunci se instalează oboseala. În afară de aceasta, persoanele care suferă de niveluri glicemice ridicate sunt mult mai susceptibile de “urcușuri și coborâșuri” de glicemie, ceea ce poate duce la probleme de bună dispoziție.


3.Iritabilitatea

Vă simțiți bine, sunteți într-o formă excelentă, apoi dintr-o dată deveniți foarte irascibili. Aflați că poate fi un semnal de alertă că ceva nu merge/”scârție” în corpul vostru.

Acceptați avertismentul ca semn de hiperglicemie și încercați să adoptați un mod de viață mai sănatos. Manifestați atenție față de felul de a vă alimenta, consumând produse care nu provoacă creșteri/scăderi bruște de zahăr.

4.Creșterea numărului de infecții

Un semnal important pe care toată lumea ar trebui să-l știe este atunci când organismul suferă de mai multe infecții decât în mod normal. Nimeni nu spune că din când în când ne mai îmbolnăvim, însă prezența continuă a unor infecții nu este în regulă.

Rețineți că bacteriile rele și fungii adoră zahărul și-l folosesc pentru proliferarea lor în corp, făcând ca o infecție să persiste. Prin urmare, controlați-vă glicemia!

Citește aici un tratament natural de scădere a nivelului de zahăr din sânge!


5.Stresul

Puțin stres nu distruge pe nimeni, fiindcă secretă hormonii al căror scop este eliberarea de zahăr în sânge producător de energie. Numai că, atunci când depășește limitele normalului, acesta poate fi semnul unei hiperglicemii.

Găsiți metode să nu vă stresați mai mult decât trebuie, în orice moment al vieții!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.