"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Odată cu încălzirea vremii au apărut și insectele și, mai ales în zonele umede, roiuri de țânțari sunt în căutare de sânge proaspăt. Zumzetul unui singur țânțar este de ajuns să te țină treaz noaptea, iar mușcăturile sunt supărătoare și se pot infecta ușor.

 

Totuși, cel mai sinistru aspect legat de țânțari se referă la bolile periculoase, unele chiar letale, pe care le transmit. O singură pișcătură a unui țânțar purtător de virusuri infecțioase este de ajuns să te îmbolnăvească de malarie, boala Zika, boala Chikunhunya, viroza Nilului de Vest, encefalită ecvină, febră galbenă, și alte boli grave.

 

Deși majoritatea sunt eficiente, spray-urile anti-țânțari pe bază de chimicale au un miros foarte greu, iar toxinele pe care le conțin irită foarte ușor aparatul respirator și pielea sensibilă. Acesta este principalul motiv pentru care se recomandă înlocuirea acestor produse cu repelenți naturali și bine tolerați de organism.

 

În continuare îți prezentăm modul de preparare a unui repelent natural foarte eficient.

 

protejaza de tantari

 

Preparat din doar trei ingrediente, acest repelent preparat în casă a devenit popular datorită simplității pregătirii lui, astfel:

 

Vei avea nevoie de…

 

– o linguriță de esență de vanilie

 

– 30 de picături de ulei de eucalipt sau de lămâie

 

– 120 ml de alcool sanitar sau vodcă.

 

Instrucțiuni:

 

1. Măsoară cu atenție cantitățile de ingrediente

 

2. Combină-le și amestecă-le bine

 

3. Mută soluția într-o sticlă cu pulverizator

 

4. Pulverizează pe piele o cantitate mică de soluție înainte de a ieși din casă, și la intervale de 4 ore, după nevoie

 

Soluția este non-toxică și poate fi pulverizată oriunde pe corp, pe piele, pe haine, și chiar pe păr!

 

Vezi aici 8 metode simple de a scăpa de gândacii din locuință fără chimicale

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

PUBLICITATE
Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE