"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Cu toții așteptăm să vină vara, mai ales după o iarnă lungă și grea. Însă ce nu așteptăm să apară?? Țânțarii… Acei intruși care ne bâzâie pe la urechi și ne mușcă ori de câte ori nu suntem atenți!

 

Enervanți, nu-i așa?

 

cum scapi vara de tantari si insecte

 

Am optat anul trecut pentru un spray, pe care l-am găsit pe raftul supermarketului, însă trebuie să recunosc faptul că nu am fost deloc mulțumită de efectul său. Pe lângă faptul că am dat foarte mulți bani pe el, am ajuns și mușcată de țânțari și cu iritații pe piele.

 

Ei, lasă că trebuie să găsesc eu ceva natural, mi-am spus!

 

Cum cine caută, găsește, așa s-a și întâmplat. Se pare că zațul de cafea, ține la distanță țânțarii, spunea cineva. Doar se pare? Chiar așa este! Dacă te-ai hotărât să faci un “grătar” la tine în curte sau să îți petreci timpul pe terasă, cu prietenii îți recomand să faci asta!

 

După ce ai preparat cafeaua, ia zațul și presară-l pe foc sau pe carbunii încinși ai grătarului.

 

Probabil acum tre întrebi la ce ajută asta…

 

Păi, țânțarii sunt foarte sensibili la anumite mirosuri: cele de fum și cafea se numără printre ele, așa că dacă le asociezi, vei avea un real succes! Și cum unii țânțari sunt de-a dreptul insistenți, poți arunca și câteva frunze de dafin, așa te vei asigura că nu mai există bâzâit de țânțar prin preajmă!

 

Eu l-am încercat și mi-a plăcut, este ieftin, inofensiv pentru oameni și la îndemâna oricui!

 

Tu îl vei încerca?

 

Distribuie mai departe prietenilor pentru a afla și ei cum să scape de enervanții țânțari!

 

Vezi aici cum să scapi de insectele din casă!

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.