"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

seventeen + ten =

two × one =

Este foarte neplăcut să te trezeşti noaptea din somn transpirat leoarcă. În continuare vom vorbi despre transpiraţiile nocturne, o problemă care poate fi adresată eficient atunci când sunt identificate cu exactitate cauzele.

loading...

Mai jos am enumerat cele mai frecvente cauze ale transpiraţiilor nocturne. Este important să reţii, totuşi, că transpiraţia nocturnă poate fi cauzată şi de caniculă, clima umedă, sau căldura excesivă în dormitor.

Atunci când nu sunt implicaţi astfel de factori, iată principalele şapte cauze posibile ale transpiraţiilor nocturne:

de ce transpiram noaptea

1. Menopauza

La vârsta menopauzei, transpiraţiile nocturne ar putea fi de fapt bufeuri nocturne. Așadar, femeile care sunt în această situație au adeseori bufeuri, care pot apărea în toiul nopţii, împiedicând adormirea.

2. Anumite medicamente

Anumite antidepresive şi chiar aspirina pot provoca transpiraţii nocturne. Discută cu medicul tratamentul pe care îl urmezi ca să afli exact dacă transpiraţiile nocturne sunt un efect secundar al medicaţiei.

3. Cancer

Transpiraţiile nocturne pot fi un simptom precoce al unor forme de cancer precum limfomul. Alte simptome asociate sunt slăbirea bruscă şi febra.

Încearcă acest amestec pentru a opri transpirația excesivă!


4. Infecţii

Boli infecţioase precum tuberculoza, abcesele, endocardita şi osteomielita pot cauza în mod direct transpiraţii nocturne.


5. Anxietate

Stresul şi anxietatea, alături de nervozitate, agitaţie şi suprasurescitare, pot declanşa şi ele astfel de simptome nocturne.


6. Tulburări ale somnului

Este posibil ca transpiraţiile nocturne să fie cauzate şi de tulburări de somn precum apnea somnului. Alte simptome asociate sunt senzaţia de sufocare, somnolenţa de pe timpul zilei şi hipertensiunea arterială.

7. Hipoglicemie

Diabeticii şi alte categorii de pacienţi cu hipoglicemie pot resimţi acest simptom pe timpul nopţii.

Despre Autor:

Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.