"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Majoritatea dintre noi ţinem la îndemână o sticluţă cu alcool pentru frecţie în dulapul cu medicamente. Puţini cunosc, însă, adevărata putere şi multitudinea de întrebuinţări ale acestui produs.

În primul rând, există două tipuri de alcool pentru frecţie. Izopropilul este produs de obicei din alcool etilic în concentraţie de 70% şi aditivi amari, pentru ca substanţa să descurajeze ingerarea. Alcoolul etilic este alcătuit din etanol denaturat cu concentraţii de 97,5-100%, produsul fiind astfel deosebit de puternic.

Alcoolul pentru frecţie este folosit în mod tradiţional ca dezinfectant, dar are şi o serie de beneficii la care poate nu te-ai fi gândit vreodată. Iată-le pe principalele 11 dintre ele:

PUBLICITATE

inlatura capusele si calmeaza muscaturile de tantari cu alcool pentru frectie

1. Înlăturarea căpuşelor. Când căpuşele se agaţă în piele, este important să se le înlături cât mai repede posibil. Îmbibă un tampon de vată în alcool pentru frecţie şi freacă cu el pielea din jurul insectei parazite prinse de piele. După dezinfectarea locului, trage căpuşa afară cu penseta.

2. Calmarea muşcăturilor de ţânţari. Mâncărimea şi iritaţiile produse de muşcăturile de ţânţari pot fi alinate prin tamponarea pielii afectate cu alcool pentru frecţie.

3. Anihilarea acarienilor. Umple cu izopropil o sticlă cu pulverizator, şi pulverizează substanţa peste saltea, precum şi peste tăblia şi cadrul patului. În această concentraţie, alcoolul omoară insectele la contact. Repetă procedeul la intervale regulate ca să anihilezi şi ouăle acarienilor. Ai grijă să aeriseşti bine dormitorul după pulverizare.

4. Anihilarea musculiţelor de oţet. Pulverizează alcool pentru frecţie direct peste musculiţe ca să le omori pe loc. Din nou, ai grijă să aeriseşti bine bucătăria după pulverizare.

5. Scoaterea petelor. Toarnă o parte de alcool pentru frecţie la două părţi de apă într-o sticlă cu pulverizator, după care pulverizează soluţie direct pe pete. Astfel poţi scoate cu uşurinţă orice fel de pată, de la cerneală şi până la cafea.

6. Dezodorizarea pantofilor. Pulverizează alcool pentru frecţie în pantofi ca să înlături mirosurile plăcute, după care ţine-i la aer. 

Citește aici beneficiile oțetului alb despre care nu știai!

7. Dezodorizarea mâinilor. Dacă ai tocat ceapă sau usturoi şi nu reuşeşti să scoţi mirosul, clăteşte-te pe mâini cu alcool pentru frecţie înainte să te speli cu săpun.

8. Tratarea febrei musculare. Când ai febră musculară sau nevralgii musculare, frecţionează zonele dureroase cu alcool pentru frecţie ca să calmezi durerile. Acelaşi procedeu alină şi durerile articulare.

9. Dezinfectarea mâinilor. Poţi înlocui gelul antibacterian cu soluţie de alcool pentru frecţie şi aloe vera (3 părţi de alcool la 1 parte de aloe).

10. Vindecarea iritaţiilor herpetice. Poţi calma usturimea şi grăbi vindecarea iritaţiilor herpetice tamponând zonele afectate cu alcool pentru frecţie.

11. Curăţarea ochelarilor. Pulverizează puţin alcool pentru frecţie pe lentilele ochelarilor ca să cureţi rapid şi eficient.

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE