"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Ştii cum se-ntâmplă de multe ori: abia după ce ajungi să plăteşti alimentele cumpărate realizezi că ai depăşit bugetul alocat cumpărăturilor respective. Se întâmplă foarte des să cumpărăm mult mai multe lucruri de cât avem nevoie.

 

E greu să nu comiţi această gafă, precum şi alte greşeli tipice cumpărăturilor din supermarket. Iată deci motivul pentru care am întocmit această listă cu sfaturi utile la aprovizionarea cu mâncare din supermarketuri.

 

ai grija ce cumperi si cum cumperi

 

1. Marfă nouă

 

Este util să cunoşti zilele în care supermarketul din care cumperi primeşte marfă proaspătă. Astfel poţi alege produse mai bune şi, în plus, ai la îndemână mai multe opţiuni.

PUBLICITATE

 

2. Dar nu te arunca chiar de fiecare dată asupra fructelor şi legumelor nou-aduse

 

Sfatul despre cunoaşterea zilelor în care se primeşte marfă nouă nu ţine doar de alegerea de fructe şi legume proaspăt scoase din cutie! De regulă, înainte de a primi noi produse, supermarketurile ieftinesc produsele pe cale să fie înlocuite. De multe ori, nu este nimic în neregulă cu aceste alimente şi, dacă îţi alegi produsele cu grijă, în acest mod poţi economisi bani.


3. Legume preambalate

 

Nu cumpăra fructe sau legume preambalate atunci când observi condens la interiorul ambalajului din plastic. Chiar dacă alimentele respective sunt sigilate, este un semn clar că acestea nu mai sunt de multă vreme proaspete. Cel mai indicat este să alegi fructe şi legume din lăzi.


4. Nu alege alimentele doar pe criterii de aspect

 

Aparenţele pot fi foarte înşelătoare când vine vorba de fructe şi legume – chiar dacă arată foarte bine, se-ntâmplă de multe ori să nu aibă niciun gust. Aşadar, ghidează-te şi după alte criterii la alegerea produselor, ca de exemplu, mirosul! Ia-le de pe raft, miroase-le, iar dacă mirosul este plăcut, înseamnă că alimentele sunt proaspete şi că au, cel mai probabil, şi un gust bun.


5. Pregăteşte o listă de cumpărături şi respect-o îndeaproape

 

Supermarketurile au propriile trucuri de a „momi” clienţii să cumpere cât mai multe. Interesul lor este să cumperi mai multe produse decât ai nevoie, iar respectarea listei de cumpărături te ajută să rezişti acestei tentaţii.

 

6. Priveşte şi pe rafturile de jos

 

Cele mai tentante produse sunt aşezate, desigur, la nivelul ochilor. Acolo se află de obicei cele mai scumpe produse, în timp ce alimentele mai ieftine se găsesc pe rafturile de jos.

 

7. Mărci autohtone

 

Astăzi, multe supermarketuri scot la vânzare şi produse care poartă marca proprie, şi care costă mai puţin decât mărcile de renume. În majoritatea cazurilor, calitatea este aceeaşi, sau cel puţin apropiată! Nu neglija acest aspect – poţi economisi până la 70% cumpărând astfel de produse.

 

Vezi aici ce se întâmplă când torni apă fiartă peste un măr cumpărat din supermarket!


8. Carne preambalată

 

La fel ca în cazul legumelor, carnea preporţionată şi ambalată – cu atât mai mult cea marinată sau conservată – este de regulă mai puţin proaspătă. Ori de câte ori ai ocazia şi, bineînţeles, îţi permite timpul să găteşti carnea respectivă, alege carne macră!

 

9. Nu merge la cumpărături doar când ai epuizat complet rezerva de alimente

 

Dacă porneşti cu gândul că trebuie să umpli frigiderul, cu siguranţă vei ajunge să cumperi hrană în cantităţi mult mai mari decât ai nevoie! Şi, desigur, nu pleca la cumpărături pe stomacul gol, ca să nu te trezeşti că jumătate din coşul tău de cumpărături conţine dulciuri şi semipreparate!

 

10. Pungi de plastic

 

Majoritatea supermarketurilor şi hipermarketurilor nu mai oferă gratuit pungi de cumpărături gratuite.

 

Iniţiativa a început ca o modalitate de a proteja mediul, deoarece pungile de plastic ne-biodegradabile au ajuns să alcătuiască marea parte a gunoiului menajer de astăzi, efectele asupra mediului înconjurător fiind dezastruoase.

 

Citește aici ce a găsit o persoană în peștele cumpărat din supermarket!

 

Aşadar, nu numai ca să economiseşti bani, ci şi ca să reduci impactul maselor plasice asupra mediului, păstrează câteva pungi acasă şi ia-le la tine atunci când ieşi la cumpărături. Ca să le poţi spăla uşor, poţi păstra câteva plase din material textil.

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE