"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

În bucătărie, ne confruntăm zilnic cu tot felul de probleme. În același timp, nici măcar nu ne putem gândi că am putea folosi anumite obiecte într-un alt mod, decât cel în care o făceam până acum.

 

Iată mai jos câteva trucuri pe care bucătarii nu vor să le divulge…

1. Cum să tai o felie de tort fără să se lipească

 

Dacă vrei să tai o felie de tort perfectă, ține cuțitul câteva secunde sub apă fierbinte. Vei vedea că tortul nu se va mai lipi!

PUBLICITATE

 

2. Cuburi de gheață perfect transparente

 

Dacă vrei să-ți surprinzi prietenii cu cuburi de gheață ca “la carte”, perfect transparente, tot ce trebuie să faci este să fierbi apa înainte să o bagi la congelat. Vei vedea cum cuburile vor fi cristaline!

 

3. Cum să storci perfect o lămâie

 

Pentru a extrage cât mai ușor zeama de la o lămâie, așaz-o pe masă, și rostogolește-o de câteva ori. Vei vedea cum sucul din ea va fi mult mai ușor de stors.

 

4. Trucul bananei

 

Surprinde-ți copiii și prietenii. Bagă un ac prin coaja bananei și împinge în față și în spate, astfel încât să obții felii de banană. Când vor decoji banana, toți vor rămâne surprinși.

 

5. Cum să nu se ardă mâncarea făcută la cuptor

 

Dacă preparatul tău începe să se ardă la suprafață, însă interiorul nu este copt, trebuie doar să pui o folie de aluminiu peste și să lași preparatul în continuare, la cuptor. Acesta nu se va mai arde.

 

6. Cum decojești ușor roșiile

 

Crestează roșia, la cotor, în formă de X și pune-o în apă clocotită pentru câteva secunde (7-8 secunde). Scoate-o repede din apă și vei observa singur magia. Coaja se va exfolia aproape singură.

 

Vezi aici ce greșeli facem în bucătărie atunci când ne apucăm de curățenie!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE