"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

 

Varicele, sau venele în pânză de păianjen, sunt un simptom datorat proastei circulații sanguine, și reprezintă mai degrabă o problemă de aspect decât un pericol real pentru sănătate. Deși femeile sunt mai predispuse la apariția varicelor, nici bărbații nu sunt complet feriți de această problemă.

 

În continuare, îți prezentăm o selecție a celor mai bune remedii de casă pentru vindecarea sau corectarea aspectului varicelor. Am ales pentru voi soluțiile naturale cele mai eficiente și mai accesibile ca preț.

Vindecarea naturală a varicelor (rețete de la bunica)

 

cum sa scap de venele de pe picioare

 

Remediile prezentate în continuare vindecă sau reduc vizibilitatea varicelor pe mai multe căi, dar în special prin îmbunătățirea circulației sângelui în vene și capilare.

 

– Oțet de mere și morcov fiert: Amestecă 5-6 morcovi fierți și zdrobiți cu 200 de ml de oțet, apoi amestecă bine până la omogenizare. Aplică pasta direct pe zonele afectate de varice, și las-o să acționeze timp de cel puțin 30 de minute. Ulterior, clătește pielea cu apă călduță.

 

– Usturoi: Pe lângă introducerea usturoiului în alimentația zilnică, prepară-ți propria cremă terapeutică amestecând usturoi pisat cu puțin alcool. Frecționează picioarele cu această cremă de cel puțin 4 ori pe săptămână.

 

– Băi locale cu sare mare și oțet de mere: Pregătește un lighean cu apă călduță în care ai turnat puțină sare mare și oțet de mere, apoi înmoaie picioarele cât mai mult timp în soluție și frecționează ușor zonele afectate.

 

Iată mai jos și alte tratamente pentru varice împrumutate din alte culturi:

 

– Gel de aloe vera: Acesta se numără printre cele mai eficiente și mai simple forme de tratament al varicelor. Recoltează seva unei frunze proaspete de aloe, încălzește-o puțin între palme, apoi aplic-o direct pe zonele afectate. Cu cât lași gelul să acționeze mai mult, cu atât mai bine. De aceea, cel mai indicat este să aplici tratamentul de seara, și să îl lași să acționeze până a doua zi dimineața. La trezire, clătește pielea cu apă călduță.

 

– Ginkgo Biloba: Această plantă grozavă conține flavonoizi, substanțe care stimulează și sprijină circulația sângelui în capilarele pielii. În scopul vindecării varicelor, recomandarea noastră este să iei zilnic câte o capsulă cu extract de Gingko Biloba.

 

Citește aici cum scapi de capilarele sparte de pe ten!

 

Alte recomandări importante:

 

– În fiecare zi, întinde-te în pat și ridică picioarele puțin deasupra nivelului corpului, sprijinindu-le pe o pernă sau pe tăblia patului. Stai astfel cel puțin 10 minute ca să stimulezi circulația sângelui dinspre picioare înapoi către inimă și să decongestionezi venele afectate.

 

– Fă cât mai des plimbări pe jos, sau mergi pe bicicletă, ca să pui în mișcare sângele.

 

– Evită posturile incomode ale picioarelor la statul pe scaun, ca de exemplu, poziția cu picioarele încrucișate.

 

– Ai grijă să limitezi timpul petrecut stând în picioare sau așezat pe scaun.

 

– Evită sedentarismul și limitează consumul de alcool, tutun și cafea.

 

– Dacă folosești anticoncepționale, încearcă să le înlocuiești cu alte metode de contracepție, deoarece pot cauza efecte adverse legate de circulația sângelui.

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atât de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.  Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.