"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Dragii mei, eu am diabet ,rezultatul unor greşeli alimentare din copilărie.

 

Ce puteam şti eu atunci ,aşa că m-am trezit la bătrâneţe când răul era deja făcut şi de aceea acum sunt un duşman aprig al zahărului şi alimentelor procesate care ne afectează ficatul şi pancreasul şi multe altele, dacă nu avem grijă.

 

scade glicemia cu plante

 

Pentru a ține în frâu boala, printre multe alte ceaiuri, ape enzimatice şi alte trucuri de reglare a glicemiei, urmez din când în când o cură cu orz încolţit. Această cură are cel mai bun efect!

 

Nu este o delicatesă dar este sănătate curată…

 

Se ia un pumn de boabe de orz, se aleg şi se spală bine apoi se pun aşa umede pe o farfurie în bucătărie la căldură. Dacă este suficient de cald, ele încolţesc repede. În funcţie de ritmul de încolţire vă reglaţi singuri cum pregătiţi farfurioarele că să aveţi zilnic o porţie cât conţinutul a 3 linguri.

 

După încolţire, spălaţi germenii şi îi mestecaţi foarte bine.

 

Eu pun pe la prânz o farfurioară şi până a două zi la prânz încolţesc.

 

S-a mai întâmplat să încolţească mai greu uneori, să dureze chiar mai mult de o zi, poate 2-4 zile, dar mai depinde şi de bob în sine.

 

Dacă nimeriţi o serie din aia care încolţeşte greu, folosiţi mai multe boabe de orz şi utilizaţi o caserolă că să puneţi puţin mai multă apă, apoi lăsați mai mult timp la germinat.

PUBLICITATE

 

Citește aici cum putem combate prediabetul!

 

Nu lăsaţi prea multe zile că devin amari. După germinare alegeţi doar boabele germinate şi puneţi la frigider ce nu consumaţi în ziua respectivă. Puneţi iar la germinat că să aveţi atunci când terminaţi porţia deja preparată.

 

Eu nu fac permanent aceast cură ,pentru că sper că aţi reţinut nu este singurul remediu pe care-l folosesc. Fac o alternanţa că să nu se obişnuiască organismul, dar așa cum v-am menționat, este una dintre cele mai bune metode de a ține în frâu boala.

 

Sănătate multă şi să auzim numai de bine!

 

Despre autor:Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan s-a alaturat Echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa cu ajutorul medicinei naturiste. Pe Elena-Lacramioara o puteti gasi si pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE