"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Curmalele au reprezentat mult timp baza alimentară a civilizaţiilor străvechi. Dovezile arheologice arată că existau plantaţii de curmali în aşezămintele rurale din Valea Indusului prin preajma anului 7000 î.e.n. şi că, mai târziu, pe la 5500 î.e.n., cultivarea curmalilor a devenit o practică agricolă de amploare şi în civilizaţiile sumeriană şi egipteană. 

Curmalele sunt nu numai gustoase, ci şi foarte hrănitoare, conţinând cantităţi mari de nutrienţi şi fibre.

În continuare îţi vom prezenta principalele şapte motive pentru care se recomandă să introduci curmalele în alimentaţia zilnică!

curmalele intaresc inima si ajuta ficatul

1. Întărirea sănătăţii inimii şi a sistemului circulator

Curmalele sunt o excelentă sursă de antioxidanţi, contribuind astfel la eliminarea depozitelor de colesterol „rău” de pe pereţii arteriali şi prevenind ateroscleroza. Consumul regulat de curmale scade riscul de infarct cardiac şi de accidente vasculare cerebrale. Este suficient să mănânci trei curmale pe zi ca să te pui la adăpost de bolile circulatorii.

2. Sprijinirea funcţiei hepatice

Studiile de specialitate au arătat că curmalele şi extractele de seminţe de curmale pot preveni apariţia leziunilor hepatice şi, implicit, a cirozei.

3. Îmbunătăţirea funcţiei cerebrale

Curmalele conţin o concentraţie mare de vitamina B6, adică suficient cât să sprijine considerabil performanţele intelectuale.

4. Îmbunătăţirea vederii

Curmalele sunt o bună sursă de vitamina A, care protejează corneea şi previne degenerescenţa maculară datorată vârstei înaintate, una dintre cauzele principale ale orbirii în etapele târzii de viaţă. Curmalele conţin şi luteină şi zeaxantină, nutrienţi importanţi pentru sănătatea retinei. 

PUBLICITATE

Citește aici cum să renunți la ochelarii de vedere consumând morcovi, nuci și miere!


5. Energizarea întregului organism

Consumate împreună cu o mână de migdale, curmalele sunt o gustare ideală de după-amiază. Zahărul natural conţinut de curmale conferă organismului un plus de energie, iar grăsimile sănătoase din migdale prelungesc acest efect energizant şi invigorant.

6. Sprijinirea digestiei

Mulţumită cantităţii mari de fibre, curmalele ajută la prevenirea constipaţiei şi a altor probleme digestive. Fibrele alimentare joacă un rol esenţial în curăţarea colonului şi reduc riscul de apariţie a colitei, hemoroizilor şi cancerului de colon.


7. Calmarea durerilor

Magneziul conţinut de curmale contribuie la reducerea durerilor şi edemelor. Aşadar, curmalele sunt foarte indicate pentru persoanele care suferă de artrită.

Iată că, fie accidental, fie în cunoştinţă de cauză, strămoşii noştri au pornit pe drumul cel bun alegând să cultive curmali şi să folosească fructele lor în alimentaţia zilnică. Este important totuşi de menţionat că, deşi curmalele sunt foarte sănătoase, conţin şi destul de mult zahăr, aşa că trebuie consumate cu moderaţie. 

Vezi și cum să prepari un antiinflamator narural, pentru a elimina durerile articulare!

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...