"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

nineteen − four =

15 − 9 =

Un articold e Ileana Mladinoiu

Lacrimile sunt foarte importante pentru sănătatea ochilor. Ele îi protejează de agresiuni externe, curăță și lubrifiază partea globului ocular expusă aerului, pentru a-l menține umed în mod constant.

patlagina pentru a opri lacrimarea

La adult, prezența lacrimilor într-o cantitate adecvată la nivelul ochiului este legată de un anumit echilibru între secreția lacrimilor și eliminarea lor.

Dar, când substanțe iritante intră în contact cu ochiul, acestea stimulează glandele lacrimale și se produce lăcrimarea excesivă.

Fenomenul poate fi destul de jenant și provoacă probleme vederii.

Ce facem pentru a opri lăcrimarea dar și usturimea:

Nu ne ducem imediat în farmacii pentru a procura un tratament special. Căutăm chimen, albăstrele, patlagină și preparăm acasă un decoct, după următoarea rețetă:

Fierbem în 200 de ml de apă o lingură de semințe de chimen. În decoctul fierbinte și nefiltrat, adăugăm o linguriță de petale de albăstrele și una cu frunze de patlagină.

Se lasă astfel 24 de ore. A doua zi, decoctul se strecoară.

Se vor pune picături în ochi de mai multe ori pe zi.

Citește aici ce exerciții poți să urmezi pentru a scăpa de ochelarii de vedere!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.