"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Ca să ţii la distanţă insectele dăunătoare, poţi apela cu încredere şi la produse fără chimicale, adică preparate folosind substanţe casnice la îndemâna oricui şi inofensive pentru om.

 

Atunci când, din varii motive, spray-urile toxice din comerţ nu sunt o soluţie, iată cele mai eficiente 5 alternative „de casă” dintre care poţi alege:

 

cum scapam de omizi si gandaci

 

1. Insecticid pe bază de oţet


Ingrediente:

 

• 10 pliculețe de ceai de mentă

 

• O sticlă de oţet de mere de 700 ml

 

• Un borcan din sticlă cu volumul de cel puţin 1 litru, şi prevăzut cu capac înşurubabil


Instrucţiuni:

 

• Aşază ceaiul în borcan şi toarnă peste ele oţetul de mere.

 

• Închide borcanul etanş, apoi depozitează-l în cămară. Agită bine conţinutul în fiecare zi timp de 2-3 săptămâni.

 

• După această perioadă de macerare, strecoară lichidul şi toarnă-l în recipient cu pulverizator.

 

• Pulverizează sau toarnă lichidul prin locurile frecventate de insecte.

 

 

2. Insecticid din plante proaspete sau uscate


Ingrediente:

 

• Ierburi uscate: lămâiţă, iarba mâţei, lavandă, etc. Recomandarea mea este să foloseşti cel puţin două soiuri.

 

• Alcool sanitar

 

• Apă distilată

 

Instrucţiuni:

 

Fierbe 250 ml de apă şi adaugă la ea 3-4 linguri de amestec de ierburi.

 

• Amestecă bine, acoperă vasul şi aşteaptă ca infuzia să se răcească. Este important să ţii vasul acoperit pentru ca apa să reţină toate uleiurile volatile lăsate de plante.

 

• Strecoară infuzia, colectează lichidul şi amestecă-l cu 250 ml de alcool sanitar. Toarnă soluţia într-o sticlă cu pulverizator şi foloseşte insecticidul de casă ori de câte ori este necesar.

 

Vezi aici cum poți scăpa de enervantele muște!

 

3. Insecticid pe bază de usturoi

 

Soluţiile repelente pe bază de usturoi sunt de folos mai ales pentru prevenirea infestaţiilor, dar şi pentru alungarea gândacilor cuibăriţi printre plantele din grădină. Pentru următoarea reţetă, ai nevoie de o căpăţână de usturoi și o cană de ulei. Întâi decojeşte usturoiul, apoi zdrobeşte-l şi răstoarnă-l într-un recipient împreună cu uleiul.

PUBLICITATE

 

Ţine amestecul la frigider timp de 3 zile pentru ca uleiul să se îmbibe bine cu mirosul de usturoi. În urmă, strecoară uleiul şi amestecă-l într-un alt vas cu trei căni de apă.

 

Pulverizează la nevoie oriunde ai probleme cu insectele.

 

4. Insecticid pe bază de nicotină

 

S-a demonstrat că nicotina este un repelent puternic pentru gândacii de pământ şi omizi. Aşadar, poţi prepara un insecticid puternic infuzând în apă frunze de tutun. Dacă nu ai de unde procura frunze de tutun, poți folosi și tutunul de la țigarete.

 

Adaugă o ceașcă de frunze de tutun tocate mărunt la 2 litri de apă. Pune oala pe foc până ajunge la punctul de fierbere. După aprox. 30 de minute, după ce s-a răcit, strecoară lichidul printr-un tifon şi toarnă-l într-un recipient etanş. Păstrată în recipiente cu capac înşurubabil, soluţia se menţine proaspătă mai multe săptămâni la rând.

 

Ca să alungi omizile, pulverizează soluţia direct peste frunzele plantelor, insistând mai ales pe partea de jos a acestora. Ca să protejezi plantele de gândacii de pământ, toarnă lichidul în jurul tulpinii şi rădăcinii lor.

 

Folosește aceste trucuri ca să ții țânțarii departe!

 

5. Prafurile „iuţi”

 

Capsaicina este un repelent puternic pentru insecte. Substanţa este conţinută mai ales de ardeii iuţi, de boabele de piper şi de ghimbir.

 

Ca să ţii insectele la distanţă, poţi folosi fie boia de ardei iute, fie piper măcinat, fie praf de ghimbir, toate cumpărate din comerț…

 

Împrăştie praful iute atât pe pământul de plantaţie, cât şi pe frunzele plantelor și vei scăpa de orice insecte dăunătoare.

 

Să vă fie de folos!

 

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor si fondator al site-ului Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman.Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau

Google+.

 

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...