"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

17 − three =

three × 4 =

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Parafrazând un proverb spaniol, viața fără prieteni este ca și cum ai muri fără niciun martor.

 

În lumea virtuală, această punere în gardă pare foarte simplu de înțeles. O viață fără sute de prieteni reprezintă moartea virtuală.

 

Prietenia virtuală constă în a strânge, gestiona și clasifica cunoștințele. Aproape că totul ne încurajează să ajungem la câți mai mulți prieteni, ca și cum am fi colecționari de timbre sau de alte obiecte.

 

prietenia pe retele de socializare

Celebritățile nu au nevoie de legături de prietenie pentru a-și demonstra importanța, locul pe care-l ocupă în ierarhia lor specială. Fanii sunt cei care îi caută, care doresc să facă parte din comunitatea lor.

 

Conexiunile online urmează regula “atașamentului” preferențial

 

Să spunem că găsim două pagini, dintre care una are de două ori mai multe link-uri față de o alta. Aproape de două ori mai mulți oameni vor alege pagina cea mai conectată.

 

Poate că rețelele de socializare sunt utile pentru a rămâne în contact cu un cerc mai larg de cunoștințe, la fel cum e-mailul a ușurat corespondența, ce nu era posibilă înainte ca Facebook să-și facă apariția.

 

Este mai ușor ca oricând să ne regăsim colegii cu care nu am avut timp să vorbim în școala primară/liceu/facultate, oameni cu care am pierdut în timp legătura.

 

Citește aici 7 caracteristici pe care ar trebui să le aibă un prieten după sufletul lui Dumnezeu

 

Rețelele sociale au ca efect, printre altele, incitarea utilizatorilor de a arunca un ochi asupra vieții fiecăruia dintre noi, de a posta diverse comentarii, dând astfel un semn că suntem băgați în seamă.

 

Prietenia virtuală favorizează o interacțiune care câștigă în cantitate, însă, din nefericire, pierde în calitate. Treptat și în măsura în care indivizii folosesc rețelele sociale pentru a se amuza, nivelul lor de investiție socială scade.

 

Din ce în ce mai frecvent, găsim și ne formăm noi prietenii, comunități , uneori mai multe decât în lumea reală.

 

Adesea, unii descoperă legături online mai sigure, ceea ce arată dorința lor de a evita vulnerabilitatea și incertitudinea pe care le implică adevărata prietenie, așa cum precizează și titlul materialului.

 

Totuși, expunerea vieții pe internet nu rămâne fără riscuri. Riscul de a fi dezaprobați în anumite idei sau răniți, mai ales dacă cei care o fac sunt foarte sinceri.

 

Este posibil ca folosirea rețelelor sociale să vă ajute să aveți relații mai sigure, dar, dacă ele sunt întotdeauna satisfăcătoare din punct de vedere uman, rămâne de dovedit.

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.