"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Chiar dacă pe piață există foarte multe substanțe pentru prevenirea și îndepărtarea insectelor, o parte din ele nu funcționează așa cum ne-am dori. De aceea, azi am pregătit un articol pentru a te ajuta să elimini insectele nedorite din grădina ta!

 

Pesticidele preparate în casă, nu numai că te vor ajuta să elimini insectele, dar sunt și ușor de preparat iar ingredientele îți sunt la îndemână! Cel mai bine ar fi să le folosești chiar acum, pentru a avea o grădină fantastică!

 

foloseste piper menta si usturoi ca sa scapi de insecte

 

Menta este un pesticid natural

 

Menta este o plantă extrem de populară, poate crește oriunde și are nevoie doar de foarte multă apă. Îți recomand să cumperi puietul și să îl plantezi peste tot în grădina ta.


Usturoiul este și el un pesticid natural

 

Acest pesticid economic și non-toxic este excelent pentru grădina ta. Are proprietăți antifungice și astfel va ține la distanță dăunătorii.

 

Nu folosi fertilizatori chimici, în combinație cu usturoi, deoarece plantele tale vor muri.

 

Usturoiul este de mare ajutor dacă vrei să scapi de furnici, gândaci, fluturi albi sau omizi.

 

Conform experților în grădinărit, “un sol sănătos, în care s-a utilizat usturoi, va îndepărta imediat insectele. Menține-ți solul sănătos utilizând doar substanțe organice! ”

PUBLICITATE

 

Piperul macinat

 

Acesta este un insecticid natural, care protejează mediul înconjurător și nu este toxic.

 

Poți opta atât pentru varianta sprayurilor din plafaruri sau pur și simplu poți presăra piper în curtea ta.

 

Eliminarea insectelor

 

Conform Enciclopediei Grădinii Organice, piperul este un aliat excelent dacă vrei să scapi de insectele din curte. De asemenea, piperul previne apariția acestor musafiri nepoftiți în curtea ta.

 

Poți presăra piper în jurul plantelor, pentru a ține la distanță râmele, omizile sau gândacii de varză.

 

Animalele

 

Se pare că piperul poate ține la distanță de grădina ta chiar și animalele, deoarece mirosul piperului nu este deloc pe placul lor.

 

Aceste trei pesticide sunt extraordinare, iar proprietățile lor sunt și mai puternice dacă sunt amestecate.

 

Iată ce preparat poți face cu ajutorul lor:

 

Ingrediente:

 

• Trei cești de mentă

 

• Două căpățâni de usturoi, decojite.

 

• Două lingurițe de piper

 

Instrucțiuni:

 

Pune usturoiul și menta într-un blender până când se formează un fel de pastă. Într-un recipient, pune 2.8 litri de apă și adaugă piperul, apoi amestecul făcut anterior. Fierbe preparatul până ce acesta dă în clocot.

 

Lasă apoi preparatul să se răcească, până a doua zi. Strecoară și pune preparatul într-un recipient cu pulverizator. Amestecă bine încă o dată și acesta este pregătit pentru a fi utilizat.

 

Utilizare:

 

Preparatul trebuie folosit într-o zi înnorată. Agită bine amestecul și pulverizează dimineața, atât la rădăcina cât și pe frunzele plantelor. După câteva zile poți repeta procedeul.

 

După ce vei folosi acest preparat, insectele nu îți vor mai invada grădina!

 

Este un preparat non-toxic, așa că nu trebuie să îți faci griji!

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...