"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Uscătoarele de mâini din toaletele publice conțin mai multe bacterii decât prosoapele din hârtie. Ești surprins?

 

Majoritatea oamenilor folosesc aceste uscătoare deoarece se gândesc la faptul că astfel vor fi mai feriți de bacterii.

 

Nimic mai neadevărat!

 

Aflați că aceste uscătoare conțin de șase ori mai multe bacterii decât prosoapele din hârtie!

 

foloseste prosoapele de hartie cand mergi in baile publice

 

De curând, s-a realizat un studiu cu privire la cele două metode prin care oamenii usucă mainile în toaletele publice – prosoapele din hârtie și uscătoarele automate.

 

Participanților la studiu, li s-a cerut să poarte mănuși, să își spele mâinile și să le usuce apoi utilizând aceste metode. În urma analizelor, s-a constatat faptul că exista mult mai multe bacterii pe mănușile celor care s-au uscat la uscătoarele automate.

 

Explicația este că, în interiorul acestor aparate, de-a lungul timpului, bacteriile își găsesc caminul ideal – căldură și umezeală – un mediu propice dezvoltării lor. În momentul în care aparatul pornește, acestea sunt împrăștiate cu o viteză fantastică și oare care este locul unde vor ajunge? Exact, pe mâinile dumneavoastră!

 

Așadar, data viitoare când veți mai merge la o toaletă publică, mai bine alegeți varianta uscării mâinilor cu prosoapele din hârtie.

 

Vezi aici care este locul cu cele mai multe bacterii din casă! Îți dau un indiciu… nu este toaleta!

PUBLICITATE

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...