"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Claudia Bulacu

 

Când suntem nefericiţi,întreaga noastră viaţă este marcată de negativism. Uităm să vedem partea frumoasă a vieţii, refuzăm să acceptăm trecutul care ne-a marcat, suntem într-o permanentă nemulţumire faţă de noi înşine şi faţă de ceilalţi.

 

Cu toţii ne dorim să fim fericiţi şi chiar dacă nu obţinem totul aşa cum vrem noi, asta nu înseamnă că viaţa nu are şi alte laturi pentru care merită să fie trăită din plin.

 

traieste viata din plin ca sa fii sanatos

 

Nefericirea distruge sistemul imunitar şi stimulează apariţia celulelor maligne

 

Bioenergoterapeuţii susţin că primii paşi în declanşarea cancerului sunt legaţi de nefericire, de lipsa de acomodare şi de acceptare a condiţiilor de viaţă, de refuzul de a înţelege şi de a-i ierta pe cei de lângă noi. De asemenea, jignirile aduse membrilor familiei pot duce la slăbirea sistemului imunitar situaţie care,mai departe, poate declanşa diferite tipuri de cancer.

 

După cum se observă, procesul de apariţie şi de dezvoltare a celulelor canceroase se află în strânsă legătură cu stările noastre sufleteşti. Altfel spus,dacă învăţăm să acceptăm unele situaţii nu tocmai plăcute,putem evita apariţia celulelor maligne,care ne pot distruge întregul corp. Neacceptarea duce la nefericire,iar nefericirea duce la cancer.

 

Citește aici 20 de lucruri pe care trebuie să le faci ca să previi cancerul, ruina financiară și nefericirea la vârsta bătrâneții

 

Cum învăţăm să trăim fericiţi în ciuda necazurilor?

 

Pentru a avea o viaţă frumoasă, trebuie să învăţăm să trăim fericiţi. Şi cum se poate face acest lucru ? Iubind practic fiecare clipă din viaţa petrecută cu apropiaţii noştri, cu prietenii, cu colegii şi cu noi înşine. Trebuie să învăţăm să acceptăm totul aşa cum vine. Pe măsură ce se derulează, unele situaţii de viaţa ne pot deveni ca nişte lecţii dacă facem un mic efort să înţelegem ce se întâmplă cu adevărat în spatele lor.

 

Încercarea de a vedea ce anume a vrut să ne arate divinitatea prin încercarea la care am fost supuşi este o metodă foarte simplă de acceptare a situaţiilor mai puţin favorabile. De asemenea, o perioadă scurtă de post şi rugăciune ne poate ajuta să ne limpezim mintea pentru a vedea mai clar lucrurile.

 

Iată că dispunem de câteva metode prin care ne putem salva de boala secolului şi trebuie să recunoaştem că aceste metode ne sunt la îndemână. Ele nu cer mari eforturi şi nici cheltuieli. Este mai simplu să fii bun şi umil decât arogant şi răuvoitor. Alegerea aparţine fiecăruia. De aceea, Dumnezeu ne-a dăruit liberul arbitru. Să alegem,aşadar, viaţa şi să ne bucurăm de ea în fiecare clipă !

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.