"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three + 3 =

19 + fifteen =

Cu cât suntem mai smeriţi,cu atât suntem mai aproape de Dumnezeu

loading...

Pornind chiar de la definiţia smereniei,care înseamnă să ne comportăm cu respect, modest,cu bună cuviinţă, este uşor de descifrat motivul pentru care ni se tot recomandă să fim smeriţi. Respectul pe care îl acordăm celorlalţi demonstrează,de fapt,cum suntem noi pe interior.

O atitudine arogantă creează relaţii disfuncţionale

daca nu iubesti inima se imbolnaveste

Fiecare dintre noi avem la naştere un anumit bagaj energetic. Când spunem « modul chibzuit » pe care trebuie să îl abordăm în privinţa energiei,ne referim la o atitudine responsabilă,nu la inactivitate. Mai exact, a fi responsabili înseamnă a ne asuma în totalitate faptele noastre,fără a căuta să găsim vinovaţi pentru eşecurile noastre.

În momentul în care ajungem la concluzia că noi nu avem nici o vină că s-a produs un eveniment în nu ştim ce zi, dar susţinem că vecinul este răspunzător pentru asta,în noi a luat deja fiinţă aroganţa. Dintr-odată ne credem superiori. Dacă am avea simţul responsabilităţii bine întipărit în conştiinţa noastră, ne-am pune o simplă întrebare : « Cum am schimbat eu realitatea,în ce sens am contribuit eu la această conjunctură care s-a creat ? »

Odată pusă această întrebare, lucrurile devin mai clare,o să înţelegem şi care este partea noastră de vină, iar aroganţa pe care o manifestăm cu câteva clipe înainte îşi pierde din intensitate. Dacă nu ne punem această întrebare,vom persista în aceeaşi atitudine de superioritate,ceea ce va genera o relaţie disfuncţională, toxică, generatoare de conflicte,cu vecinul pe care îl găsim drept ţap ispăşitor.

Citește aici de ce zâmbetul este o formă de recunoștință  față de Dumnezeu!

Lipsa de modestie duce la boli ale inimii

Faptul că ne plasăm în permanenţă deasupra celorlalţi arată lipsa noastră de înţelegere faţă de aproapele nostru. Lipsă de înţelegere este,de fapt, o manifestare rigidă a sentimentelor noastre,este o atitudine de încordare permanentă, în fapt, o mare lipsă a iubirii manifestată faţă de aproapele nostru.

Aceasta nu este calea cea mai bună spre evoluţie,cale pe care avem obligaţia de a o urma,indiferent ce profesii practicăm ! De asemenea, permanenta stare de încordare şi lipsa iubirii demonstrează că suntem bolnavi,că ne-am pierdut capacitatea de a iubi şi aceasta este o boală a sufletului în care este implicată inima,pe plan fizic. 

Dacă nu iubeşte,inima se va îmbolnăvi!

Inima a fost creată pentru a pompa sângele în tot corpul,dar în plan spiritual,ea este responsabilă cu iubirea,aceasta este misiunea ei.

Iată cum o simplă atitudine ne poate îmbolnăvi ! Partea bună a lucrurilor este ca situaţia se poate schimba,că avem această posibilitate. Din păcate,noi suntem aceia care trebuie să acţionăm pentru asta,nimeni nu o poate face în locul nostru. Soluţia este să manifestăm înţelegere faţă de aproapele nostru şi să-i acordăm din tot sufletul iertarea noastră. După înţelegere şi iertare,iubirea se va instala automat. Acesta este cursul firesc al lucrurilor,Dumnezeu ne-a creat pentru a ne iubi indiferent de conjunctură…

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.