"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

 

Despre beneficiile extraordinare pentru sănătate ale uleiului de cocos s-au scris nenumărate articole şi din ce în ce mai multe persoane îl adaugă în dieta zilnică.

 

Conştienţi fiind de cererea tot mai mare care există pentru acest aliment, comercianţii au invadat piaţa cu nenumărate mărci, unele foarte ieftine, dar extrem de slabe din punct de vedere nutritiv şi terapeutic, dacă nu chiar periculoase pentru sănătate.

 

cum recunosti uleiul de cocos contrafacut

 

Ca şi uleiul de măsline – unul dintre cele mai contrafăcute produse alimentare din lume, din păcate, uleiul de cocos poate fi falsificat cu uşurinţă.

 

IATĂ CUM AROMATERAPIA ESTE CEL MAI PUTERNIC ALIAT AL NOSTRU

 

Iată la ce trebuie să fiţi atenţi atunci când cumpăraţi ulei de cocos de pe piaţă:

 

1. Să fie virgin sau extravirgin.

 

Este o mare diferenţă între un ulei de cocos „ 100% natural” şi „virgin” sau „extravirgin”.

 

Uleiul de cocos extravirgin se obţine prin stoarcerea pulpei proaspete.

 

Uleiul de cocos virgin este minim procesat şi işi păstrează nealterate calităţile.

 

Uleiul natural sau pur poate fi procesat termic şi chimic.

 

Până la urmă, totul se reduce la beneficiile pe care are pentru sănătate uleiul obţinut prin diferite procedee.

 

2. Să nu prezinte reziduuri de pulpă sau alte impurităţi, altfel riscă să râncezească.

 

Uleiul de cocos presat la rece are o perioadă de valabilitate de doi ani dacă este depozitat la ooc uscat, ferit de acţiunea razelor solare şi borcanul stă nedesfăcut sau de trei luni dacă a fost deja desfăcut.

 

3. Să aibă gust şi aromă de nucă de cocos.

 

Arunci când nu are gust sau aromă de nucă de cocos, uleiul a fost supus unui proces de rafinare, filtrare, albire sau dezodorizare. De cele mai multe ori, aceste procedee cauzează apariţia în uleiul de cocos a periculoaselor grăsimi de tip trans.

PUBLICITATE

 

REMEDII DE ULTIMĂ ORĂ PENTRU ALERGII

 

4. Să aibă un preţ corect.

 

Un preţ mic este o dovadă a faptului că uleiul a fost produs, ambalat şi transportat în condiţii improprii sau că a fost falsificat prin amestecul cu alte uleiuri, de o calitate îndoielinică.

 

5. Să fie organic sau bio.

 

Uleiul de cocos organic este controlat cu mare atenţie pe tot parrcursul producţiei, transportului şi comercializării, astfel încât putem avea garanţia că îşi păstrează intacte calităţile terapeutice şi principiile nutritive.

 

Un ulei de cocos mai scump, organic, ambalat corespunzător, va poate oferi siguranţa că nu aţi aruncat banii pe fereastră.

 

Uleiul de cocos ecologic este atât de versatil încât poate să devină un ingredient de bază în bucătăria fiecăruia dintre noi.

 

6. Să fie ambalat într-un recipient de sticlă şi nu de plastic.

 

Un recipient de plastic alterează gustul, cantitatea de antioxidanţi se reduce semnificativ, uleiul râncezeşte mai repede şi mai uşor, iar aroma sa caracteristică se pierde.

 

Un ambalaj de plastic este un indiciu al unui ulei de calitate îndoielnică, produs industrial, într-un mediu nepotrivit, iar calităţile cu care natura l-a înzestrat au dispărut cu desăvârşire.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...