"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 × one =

8 + two =

Un articol de Ileana Mladinoiu

loading...

Rolul bunicii se învață, iar această formă de învățare nu este întotdeauna simplă. În primele săptămâni de viață, un bebeluș se află în strânsă legătură cu părinții.

Apoi, încet-încet, bunica intră în viața nepoțelului/nepoatei, începe să se obișnuiască, să dezvolte o adevărată relație.

a fi bunica este cel mai minunat lucru din viata

Dar, multe femei nu au instinctul de a fi bunică sau, pentru că societatea de azi nu mai funcționează ca pe vremuri, femeia în vărstă are și alte preocupări. Ea nu a evoluat doar în direcția de a fi într-o zi bunică.

Totuși, cele mai multe dintre ele declară că bucuria de a avea un nepoțel/o nepoată este imensă, inegalabilă.

Sunt de părere că a deveni bunică este tot ce se poate întămpla mai frumos în viața unei femei.

Mă întreb care va fi atitudinea dumneavoastră ca bunică? Dacă locuiți într-un oraș anume și aveți nepoți în alt oraș, vă manifestați prin scrisori, telefoane, ajutoare sau îi veți găzdui o lună pe timpul verii.

Dacă locuiți în același oraș sau chiar în aceeași casă este normal să vă ajutați fiica sau nora la creșterea copiilor, mai ales dacă sunteți pensionară și dispuneți de timp liber.

În ceea ce privește copilul, este bine să vă supuneți cu înțelepciune punctului de vedere al mamei. Copilul este al ei. Ea îl înțelege cel mai bine, pentru că este mai aproape de vârsta lui și, chiar dacă dreptatea este de partea dvs., nu arătați acest lucru copilului.

Dacă nu vă puteți manifesta altfel decât tiranic față de tinerii părinți, dacă nu suportați tutela lor în privința educației copiilor, renunțați.

Altfel, copiii vor deveni nerespectuoși față de părinți și de dvs., veți avea un rol categoric destructiv în familie oricât v-ați sacrifica muncind pentru ei.

De altfel, ocupați-vă de nepoți, ajutați-vă copiii, dar cu limită, nu renunțați la viața dvs.

Ne inspiră atâta milă o biată bunică extenuată, facând cumpărături, gătind, spălând, crescând nepoții, fără răgaz.

Necoafată, neîngrijită, suprasolicitată, neavând parte de cuvinte de recunoștință, transformată în servitoare fără salariu.

Oamenii care se lasă speculați la sânge nu sunt respectați. Ajutați copiii, creșteți nepoții, dar nu uitați că sunteți om care aveți dreptul la viață și la plăcerile pe care vi le poate oferi. Nu vă transformați în robot!

Vezi aici de ce iubirea față de copii este o datorie față de Dumnezeu!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.