"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Claudia Bulacu

 

Rugăciunea este un moment important, în care noi « discutăm » cu Creatorul. Este intimă şi sacră,în acelaşi timp. Rugăciunea este considerată,totodată, şi o terapie prin care ne vindecăm de boala care s-a instalat în corpul nostru. Dat fiind faptul că momentul rugăciunii are această trăsătură sacră, trebuie să îi acordăm atenţia şi importanţa cuvenite.

 

lumea dumnezeiasca ne asculta tot timpul

 

Oamenii se roagă doar când au probleme

 

De obicei, oamenii se roagă când se află într-un impas,fie sunt bolnavi,fie doresc să realizeze ceva important pentru ei sau pentru apropiaţi, dar rareori pentru a mulţumi pentru ceea ce au primit deja. Multe din rugăciunile noastre se învârtesc în lumea materială,pentru că dintr-o falsă înţelegere sau din neştiinţă, noi avem impresia că dacă am avea o anumită poziţie socială,de exemplu,viaţa ne-ar fi mai uşoară.

 

Da, viaţa poate fi mai uşoară dacă avem mai mulţi bani, însă acei bani se pot epuiza la un moment dat şi atunci ar trebui să o luăm de la capăt. Rugăciunea este momentul în care ne « dezvelim » în faţa divinităţii şi cum nimic nu poate fi ascuns, nici lipsurile noastre nu sunt invizibile. Creatorul cunoaşte totul despre noi,dar în afara unor lipsuri temporare, noi avem şi motive pentru a mulţumi. Deci, pentru a fi sinceri până la capăt, începem prin a mulţumi pentru ceea ce avem deja.

Lipsurile şi necazurile sunt doar în mintea noastră

 

O rugăciune corectă,însă, presupune recunoaşterea faptului că situaţia în care ne găsim momentan este rezultatul alegerilor noastre pe care le-am făcut poate fără să ne dăm seama. Noi alegem în funcţie de condiţiile pe care le trăim, de cultură, de sentimente, din respect (sau din lipsa lui) faţă de noi înşine.

 

Rugăciunea nu este acelaşi lucru cu a cere ceva,este exact opusul,chiar dacă numele dat acţiunii vine de la « a ruga ». În accepţiunea spirituală, rugăciunea este pentru a mulţumi,nu pentru a cere ceva, este invocarea divinităţii,o « invitaţie » la a ne asculta. Acest moment nu este important pentru Dumnezeu,ci pentru noi.

PUBLICITATE

 

Noi suntem cei care au nevoie de rugăciune,nu Creatorul !

 

După ce am înţeles că situaţia în care ne găsim este rezultatul alegerilor repetate pe care le-am făcut, dacă ar trebui să cerem ceva, atunci trebuie să cerem să fim ajutaţi să vedem corect lucrurile, să dăm la o parte vălul care se interpune între adevărul pe care trebuie să îl urmăm şi modul în care judecăm noi o anumită situaţie. Altfel spus, să cerem să fim « luminaţi » , să cerem să fim din ce în ce mai lucizi când ne evaluăm viaţa şi mai trebuie să recunoaştem că noi nu putem schimba lumea,ci doar reacţiile noastre faţă de evenimentele care se petrec.

 

Vezi aici cum ar trebui să ne rugăm la Dumnezeu pentru a fi ascultați!

 

Odată ce vom fi sprijiniţi, viaţa ni se schimbă,dar niciodată divinitatea nu va veni spre noi, ci noi trebuie să mergem sprea ea. De aceea este important să intrăm în comuniune cu Dumnezeu, avem nevoie de sprijin şi călăuzire permanentă pentru că nu avem puterea de a schimba ceva ce s-a petrecut,însă putem să ne schimbăm pe viitor.

 

Cu cât momentele de rugăciune sunt mai dese,cu atât sprijinul divin este cu noi. Cu cât ne transformăm gândurile şi sentimentele, cu atât vom avea rezultate mai armonioase, adică în acord cu legile divine.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...