"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Alexandra Ungureanu

Paştele, este o sărbătoare creştin-ortodoxă și semnifică, în primul rând, Învierea Mântuitorului, triumful asupra suferinţelor şi spălarea păcatelor. Este una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății și marcheză, de fapt, un miracol!

de ce e bine sa petreci sarbatoarea de paste in sanul familiei

Paștele este un moment în care liniștea sufletească primează, sânul familiei fiind mediul perfect în care să îți petreci această sărbătoare.

De fapt, Paștele începe să fie sărbătorit odată cu Duminica Floriilor, premergătoare Săptămânii Patimilor. În Joia Mare, oamenii merg la biserică pentru a da de pomană celor adormiți, iar în Vinerea Mare se ține post negru, pentru a avea spor tot restul anului.

În Sâmbăta Mare, creștinii merg la biserică pentru a lua lumină și pentru a asista la slujba de Înviere a Mântuitorului.

Tradiții și obiceiuri

În Duminica Învierii, oamenii poartă haine noi, iar dimineața se spală pe față cu apă rece, în care au pus inițial un ou roșu și un ban de argint. Se spune că persoanele care respectă această tradiție vor fi rumeni în obraji și vor avea belșug tot restul anului.

PUBLICITATE

De asemenea, mâncărurile tradiționale din această zi sunt pasca, ouăle roșii sau drobul.

Ce spuneți, voi ce tradiții cunoașteți?

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE