"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Palmele şi degetele pot furniza informaţii importante despre starea generală de sănătate. Anumite senzaţii şi modificări de aspect ale palmelor pot indica disfuncţii şi tulburări sistemice sau care cuprind alte părţi corporale, aşa că nu le ignora!

 

Iată ce simptome trebuie să ai în vedere şi problemele de sănătate pe care le indică ele:

 

mancarimile din palme prevestesc boli necrutatoare

 

1. Deficienţe de vitamine

 

Atunci când cuprind palmele, amorţeala şi furnicătura pot semnala un deficit de vitaminele B1, B6, B12 şi/sau vitamina E. Singurul mod de a determina cu certitudine dacă suferi de avitaminoză constă în efectuarea unui test sanguin.

 

2. Probleme circulatorii

 

Senzaţia de amorţeală care cuprinde vârfurile degetelor mâinii drepte poate fi cauzată de ciupirea unui nerv, dar mai ales de boli cardiovasculare.

 

3. Diabet

 

Senzaţia de furnicătură care porneşte adeseori de la nivelul tălpilor şi urcă până la nivelul palmelor poate fi un simptom de diabet. Acestă manifestare se datorează circulaţiei deficitare, care poate duce la deteriorarea terminaţiilor nervoase.

 

4. Suprasolicitare musculară

 

Manipularea frecventă a obiectelor grele poate suprasolicita încheieturile mâinilor şi nervii superficiali foarte sensibili din această zonă, problemă manifestată mai ales prin senzaţie de înţepătură în degete. Odihna este cel mai bun remediu în aceste cazuri.

PUBLICITATE

 

5. Probleme ale coloanei vertebrale

 

Leziunile vertebrale pot afecta şi ele ramificaţiile nervoase din zona extremităţilor. Dacă tulburările se datorează defectelor posturale, se recomandă întărirea musculaturii de sprijin prin practicarea unui sport sau a exerciţiilor de yoga.

 

6. Sindrom de tunel carpian

 

Se manifestă mai ales prin senzaţie de durere, înţepătură şi amorţeală în palme în stare de repaus. Dacă manifeşti astfel de simptome, adresează-te degrabă medicului pentru stabilirea diagnosticului şi eventual începerea unui tratament adecvat.

 

7. Sindrom Buerger

 

Amorţirea degetelor, alături de paloarea nejustificată sau chiar cianozarea acestora, poate semnala existenţa sindromului Buerger. Această boală provoacă inflamarea capilarelor, şi este de cele mai multe ori o consecinţă a fumatului. Continuarea fumatului şi lipsa unui tratament corespunzător pot agrava problemele până în punctul în care să devină necesară o operaţie de amputare.

 

Aşadar, nu ignora niciodată simptomele resimţite la nivelul mâinilor. Pot indica probleme mai grave, care trebuie investigate de un medic specialist.

 

Citește și 9 semne periculoase ale hipertensiunii arteriale, pe care majoritatea le ignoră

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE