"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Multe gospodine abia aşteaptă sezonul fructelor ca să poată prepara dulceţurile preferate ale copiilor şi ale întregii familii! Cu puţină măiestrie, căpşunile, vişinele, zmeura şi alte fructe pot fi transformate în dulceţuri savuroase şi sănătoase.

 

Trăim în secolul vitezei, aşa că rareori mai avem timp să preparăm deserturi concentrate din fructe după reţetele tradiţionale vechi folosite de bunici, care obişnuiau să fiarbă fructele ore în şir, în mai multe reprize, ca să facă dulceaţă.

 

Dar asta nu înseamnă că nu există şi metode rapide de preparare a unor dulceţuri gustoase şi sănătoase, care să reţină toate vitaminele fructelor proaspete! În continuare îţi prezentăm o reţetă pe cât de rapidă, pe atât de grozavă!

 

cum sa faci o dulceata de capsuni repede

 

Dulceaţă cu preparare rapidă

 

Pentru acest tip de dulceaţă, cele mai potrivite fructe sunt căpşunile, vişinele şi zmeura. Fierberea propriu-zisă durează doar cinci minute, ceea ce atrage încă un avantaj important: dulceaţa reţine mai bine nutrienţii, savoarea şi aroma fructelor. Mai pe înțeles, nu se pierd din proprietățiile fructelor.

 

Ingrediente:

 

– 2 kg de fructe la alegere

 

– 2 kg de zahăr

 

– 6 linguri de suc de lămâie

 

Mod de preparare:

 

1. Spală fructele bine, după care îndepărtează-le cu grijă sâmburii, dacă este cazul. Presară zahăr peste ele şi ţine-le la frigider peste noapte.

PUBLICITATE

 

2. A doua zi, scurge zeama care s-a lăsat, pentru a nu fi în exces, răstoarnă fructele într-o oală sau cratiţă potrivită, pune vasul pe foc şi, omogenizând continuu, adu conţinutul la temperatura de fierbere. După ce amestecul dă în clocot, adaugă sucul de lămâie şi continuă să-l fierbi timp de încă 5 minute.

 

3. Toarnă dulceaţa fierbinte în borcane de dimensiunile dorite, apoi înşurubează-le bine capacul.

 

4. Strânge bine încă o dată capacele borcanelor, după care aşază vasele cu gura în jos şi ţine-le învelite timp de câteva ore până la răcirea completă.

 

Cantităţile rezultate sunt:

 

– Din zmeură și căpşuni se obţine aproximativ 2 litri de dulceaţă.

 

– Din vişine, care conţin mai mult suc, se obţin, de regulă, în jur de 3 litri de dulceaţă.

 

Dulceaţa preparată astfel se păstrează foarte bine şi în cămară, aşa că nu trebuie neapărat depozitată la frigider.

 

Vezi aici cum să-ți prepari gem de ghimbir pentru imunitate!

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atât de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.  Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...