"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Dacă ar fi să alegi o încăpere din casă, pe care să o vezi curată lună, cu siguranță ai opta pentru baie. Cum este locul unde ne ocupăm de îngrijirea personală, majoritatea oamenilor acordă o mare atenție asupra aspectului, mirosului și curățeniei din baie.

 

Cum există situații în care baia este folosită de mai multe persoane din casă, această încăpere ajunge să se murdărească foarte repede. De la petele de pe oglindă și până la firele de păr din scurgere, toate ne dau bătăi de cap atunci când trebuie să facem curățenie în baie.

 

Curățenia nu trebuie făcută neapărat cu ajutorul substanțelor chimice, care ne afectează sănătatea, de aceea am găsit pentru voi, opt metode care să îți transforme baia în cel mai curat spațiu din casă.

PUBLICITATE

 

trucuri pentru curatenia casei


Iată care sunt:

 

1. Oglinzi fără pete și abur: probabil că și tu folosești produse de curățenie din comerț, așa că ai observat că nu lasă oglinzile atât de curate precum promit. Nu ți-ai dori un produs care să curețe oglinzile într-o clipită?

 

Prepară chiar tu o soluție din apă oxigenată și bicarbonat de sodiu. Amestecă ingredientele și pulverizează pe oglindă, apoi folosește un prosop din hârtie pentru a îndepărta substanța. Astfel vei avea oglinzi curate, fără să îți pui sănătatea în pericol. În plus, oglinda nu se va mai aburi atunci când faci duș.

 

2. Cada: Cada ta a început să se îngălbenească? Nu opta pentru produsele chimice din comerț, încearcă mai bine un preparat natural!

 

Amestecă jumătate ceașcă de oțet, o ceașcă alcool sanitar și un sfert de ceașcă de apă. După ce ai amestecat totul, diluează cu o cană mare cu apă caldă. Poți adăuga și uleiuri esențiale, dacă vrei ca preparatul tău să aibă un miros plăcut. Pune amestecul într-un recipient cu pulverizator și aplică pe cada uscată. Lasă să acționeze 15 minute, după care clătește. Cada va arăta ca nouă!

 

3. Toaleta: Să recunoaștem, chiar nu ne place să curățăm toaleta și mulți dintre noi aruncăm acolo o cantitate mare de produse chimice, lăsăm să acționeze, după care așteptăm puțin și tragem apa. Știai că există o alternativă mai ieftină și mai simplă?

 

Apa de gură poate curăța toaleta. În trecut, Listerine era de fapt o substanță cu ajutorul căreia se curăța podeaua și se trata gonoreea! Așa că, nu îți rămâne decât să diluezi apă de gură în apă și să cureți toaleta! Pulverizează preparatul în toaletă și trage apa după 30 de minute.

 

4. Faianța: dacă și faianța ta are rosturi, probabil că ști cât de greu se curăță mizeria acumulată printre acestea. Decât să cureți cu produse scumpe, mai bine optează pentru un înălbitor și puțină vată!

 

Îmbibă vata în înălbitor și curăță fiecare rost în parte. Faianța ta va arăta proaspăt pusă! De asemenea, și apa de gură poate fi o variantă!

 

5. Rugina: începe să se depună rugină pe obiectele din baie? Nu-ți face griji, poți scăpa de ea mai repede decât crezi. Ai nevoie de sare de mare și zeamă de lămâie!

 

Pune sarea peste zona cu rugină și pulverizează apoi zeamă de lămâie. Reacția chimică va îndepărta rugina, trebuie doar să lași preparatul să acționeze peste noapte. A doua zi se va îndepărta ușor!

 

Citește aici cum să cureți pete de rugină folosind cel mai popular suc din lume!

 

6. Plafon murdar: Îți vine greu să îndepărtezi mizeria de pe plafon? Iată ce trebuie să faci!

 

Amestecă părți egale de oțet și apă călduță. Folosește apoi un mop și curăță tavanul. Ai grijă să nu îți cadă preparat în ochi!

 

7. Draperiile din baie: draperiile din baie au început să se murdărească? Nu-i nicio problemă! Curăță-le cu un preparat din 500 ml înălbitor și două linguri de detergent de vase. Pulverizează pe draperii, lasă să acționeze câteva minute și clătește bine.

 

8. Oțetul: când ai dubii, folosește oțet! Poate curăța orice suprafață din casa ta, este cel mai bun dezinfectant!

 

Optează pentru un preparat din 1:1 oțet alb și apă. Acest amestec este bun pentru curățarea oricărei suprafețe din casă!

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atât de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.  Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE