"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Excesul de flegmă şi mucozităţi provoacă blocaje în gât şi în căile nazale, îngreunând respiraţia. Flegma este o substanţă vâscoasă secretată de membranele mucoase ale tractului respirator, şi are rolul de a lupta împotriva infecţiilor virale şi bacteriene. Dar, atunci când se acumulează în cantităţi mari şi aderă de mucoase, flegma cauzează congestii respiratorii.

 

Însoţită de alte simptome infecţioase, congestia căilor respiratorii poate duce la înfundarea tuburilor bronşice, respectiv la infecţii secundare ale tractului respirator superior. De aceea, este important să tratezi congestiile în mod corespunzător.

 

Remediile pe care ţi le prezentăm în continuare favorizează eliminarea flegmei şi a mucozităţilor din gât şi din piept, reducând totodată şi toate celelalte simptome de răceală şi gripă.

 

eliberarea cailor respiratorii cu combinatii naturale
Foto:wikihow

 

Miere cu lămâie

 

Mierea are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antifungice puternice, care calmează iritaţia tractul respirator. Lămâia conţine multă vitamina C, care stimulează sistemul imunitar, şi contribuie la eliminarea congestiei.

 

Ingrediente:

 

• Două linguri de zeamă de lămâie

 

• O lingură de miere

 

Instrucţiuni:

 

Amestecă mierea cu zeama de lămâie într-un vas şi amestecă bine. Bea preparatul de trei ori pe zi ca să reduci congestia.

PUBLICITATE

 

Ghimbir

 

Ghimbirul poate acţiona precum un decongestionant şi antihistaminic natural, şi posedă proprietăţi antivirale, antibacteriene şi expectorante puternice. Acestea sunt motivele pentru care ghimbirul calmează gâtul iritat şi favorizează curăţarea congestiei.

 

Mestecă bucăţele mici de ghimbir crud de două ori pe zi, sau bea ceaiuri de ghimbir ca să elimini mai uşor mucozităţile aderente.

 

Iată cum poţi prepara o infuzie de ghimbir benefică pentru nas şi gât:

 

Ingrediente:

 

• 6 sau 7 bucăţele de rădăcină de ghimbir

 

• O linguriţă de miere (mierea are proprietăţi antiseptice)

 

• O linguriţă de piper boabe (are proprietăţi antiinfecţioase)

 

• Două căni de apă

 

Instrucţiuni:

 

Încălzeşte apa într-un vas şi adaugă la ea ghimbirul şi boabele de piper imediat după ce dă în clocot. Fierbe amestecul la foc mare timp de un minut, apoi acoperă vasul, redu focul şi continuă fierberea încă 5 minute. Strecoară infuzia şi adaugă la ea o lingură de miere. Bea acest ceai de 2-3 ori pe zi cu sorbituri mici ca să calmezi rapid congestia.

 

Oţet de mere

 

Oţetul de mere alcalinizează organismul şi menţine în echilibru pH-ul corpului, prevenind astfel apariţia congestiei.

 

Adaugă o lingură de oţet de mere crud, nefiltrat la un pahar cu apă şi amestecă bine. Bea sorbituri mici de 2-3 ori pe zi ca să elimini flegma, sau foloseşte soluţia pentru gargară ca să calmezi gâtul iritat.

 

Turmeric

 

Compusul activ al turmericului, curcumina, are proprietăţi terapeutice puternice şi este un antibacterian puternic.

 

Ingrediente:

 

• O linguriţă de turmeric

 

• O jumătate de linguriţă de sare (are proprietăţi antibacteriene puternice)

 

• Un pahar de apă caldă (calmează gâtul iritat)

 

Instrucţiuni:

…citește continuarea pe pagina urmatoare.

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...