"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Acum că s-a instalat primăvara şi ne bucurăm de vreme însorită, putem să ne preocupăm puţin şi de grădinărit!

Astăzi îţi vom prezenta o serie de sfaturi practice pentru cultivarea şi îngrijirea roşiilor, care, ca să crească mari, dulci şi suculente, necesită o îngrijire mai specială.

Iată ce trucuri trebuie să aplici ca să te bucuri de o recoltă de vis:

cum sa plantezi rosiile pentru a fi gustoase

1. Alegerea soiului potrivit

E o idee bună să ceri sfatul unui specialist horticultor asupra soiului de tomate care se pliază cel mai bine pe condiţiile grădinii sau serei tale (tipul de sol, spaţiu deschis sau închis, spaţiu însorit sau umbros, etc.).

2. Plantarea corectă

Indiferent dacă alegi plante cumpărate din magazin sau cultivate din seminţe, se recomandă ca înainte de plantare să le ţii culcate pe o parte timp de 2-3 zile. Acesta este un mod grozav de a stimula creşterea verticală a tulpinii. Pentru plantarea propriu-zisă, sapă cu lopata un şanţ care să asigure un pat pentru plante. Se recomandă să îngropi toate părţile plantei, cu excepţia tulpinii superioare îndoite în sus. Astfel, planta va fi mult mai puternică.

Citește aici câteva trucuri pentru grădinărit despre care nu știai!


3. Împrejmuire

Pentru a proteja planta de vânt, împrejmuieşte-o cu plasă din sârmă pe o lungime de 1,5 metri (ca să obţii un diametru interior de aprox. 60 cm). Poţi confecţiona chiar tu o colivie din sârmă folosind plasă de gard şi închizători. În mijlocul coliviei, amplasează o găleată perforată atât pe fund cât şi pe margini. Găleata trebuie îngropată parţial, iar apoi umplută cu apă, fertilizator şi îngrăşăminte care să hrănească treptat solul de cultură pe măsură ce se infiltrează prin găurile perforate.

PUBLICITATE

4. Îngrijirea corectă a roşiilor

Roşiile au nevoie de mulţi nutrienţi ca să se dezvolte bine, aşa că trebuie fertilizate cu regularitate. Este bine să foloseşti de la bun-început un fertilizator cu acţiune de durată, dar, chiar şi aşa, nu strică să îmbogăţeşti solul fiecărei plante cu trei linguriţe de sulfat de amoniu după prima recoltă.

Deoarece plantele cresc rapid, este important să tai periodic mlădiţele laterale crescute din axilele frunzelor. Tăierea stimulează creşterea şi grăbeşte coacerea fructelor (da, deşi le considerăm legume, roşiile fac parte de fapt din categoria fructelor!).

Află aici cum poți face trandafirii taiați să prindă rădăcini!

În general, roşiile au nevoie de mult soare, multă apă şi mulţi nutrienţi. Necesită într-adevăr multă muncă şi atenţie, dar roşiile de grădină sunt net superioare celor cumpărate din supermarket.

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE