"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Deşi pe piaţă există numeroşi detergenţi eficienţi pentru suprafeţele din bucătărie, inconvenientul este că majoritatea conţin substanţe corozive care accelerează uzura metalelor emailate sau cromate.

 

La fel se întâmplă şi în cazul materialelor compozite din carcasele electrocasnicelor. De aceea, suntem mereu în căutare de metode alternative care să asigure o curăţare bună şi să redea lustrul aparatelor domestice fără să le scurteze viaţa.

 

Iată două trucuri grozave de îndepărtare a petelor uleioase, de mâncare întărită şi de prăjeală, folosind produse simple pe care cel mai probabil le deţii deja în cămară!

 

idei pentru curatenia generala
Foto:wikihow

 

1. Freacă petele de pe suprafeţele albe cu bicarbonat de sodiu

 

În loc de praf de curăţat sau de alţi detergenţi, presară o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu peste suprafeţele decolorate. Nu e nevoie să laşi soluţia să acţioneze mult timp; imediat după aplicare, freacă zonele decolorate cu un burete de nylon umezit. Ca să cureţi inclusiv zonele mai greu accesibile, folosește o periuţă de dinţi. Metoda funcţionează de minune inclusiv pentru grilajul de aerisire al cuptorului cu microunde, respectiv pentru mânerele şi butoanele aragazului!

 

2. Ca să lustruieşti suprafeţele din plastic sau din material compozit, foloseşte un spray pentru lemn!

 

Ştiu că pare ciudat… De ce ar alege cineva să folosească pentru electrocasnice tocmai un spray pentru lustruirea lemnului? Recunosc că am avut ceva dubii în această privinţă şi că am testat metoda cu inima îndoită, dar m-am convins ulterior… chiar funcționează!

PUBLICITATE

 

Orice produs de curăţare şi lustruire a suprafeţelor din lemn – cu condiţia să fie de calitate – este adecvat aici. Pulverizează-l pe suprafeţele curate şi şterge-l apoi cu o cârpă moale. Metoda merge de minune pentru suprafeţele din plastic şi din sticlă, şi oferă un lustru puternic.

 

Cel mai mare avantaj al acestui truc este că, la folosirea periodică, împiedică aderarea petelor de suprafeţe, ceea ce simplifică inclusiv curăţarea suprafeţelor murdărite!

 

Vezi aici secretele cameristelor pentru o curățenie rapidă!

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atât de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.  Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...