"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

 

În articolul de astăzi, vom enumera şi vom analiza pe scurt cele mai indicate 15 produse naturale pentru îmbunătăţirea memoriei, creşterea acuităţii vizuale şi întărirea oaselor.

 

Recomandarea noastră este să le introduci cât mai des în alimentaţia zilnică.

 

ce sa mananc ca sa ma pot concentra la examene

1. Rozmarinul: Este un foarte bun tonic pentru memorie şi creşte capacitatea de concentrare. Foloseşte rozmarinul atât la mâncare, cât şi pentru aplicaţii externe (masaje cu ulei esenţial).

 

2. Sfecla roşie: Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în întregul organism şi promovează buna oxigenare a creierului.

 

3. Ouăle: Sunt grozave pentru întărirea memoriei, iar gălbenuşul de ou este foarte benefic pentru sănătatea creierului.

 

4. Peştele: Carnea de peşte conţine acizi graşi esenţiali omega-3, care joacă un rol vital în funcţionarea optimă a sistemului nervos.

 

5. Avocado: Îmbunătăţesc vascularizarea creierului.

 

Citește aici cele nouă amănunte interesante despre creierul uman!

 

6. Coacăzele: Conţin concentraţii mari de antioxidanţi, care previn deteriorarea şi îmbătrânirea prematură a creierului.

 

7. Ceapa: Consumată în stare crudă, ceapa este un bun stimulator al memoriei.

 

8. Cerealele integrale: Conţin acizi graşi omega-3, fibre şi carbohidraţi complecşi, substanţe necesare funcţionării normale a creierului.

 

9. Roşiile: Conţin licopen, o substanţă ce protejează celulele nervoase de stresul oxidativ.

 

10. Ceaiul verde: Întăreşte memoria şi sprijină sănătatea creierului. Pentru îmbunătăţirea memoriei şi creşterea capacităţii de concentrare, bea zilnic între 2 şi 3 căni de ceai verde neîndulcit.

 

11. Ciocolata neagră: Este bogată în antioxidanţi şi cafeină, contribuind astfel la îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare.

 

12. Castanele comestibile: Piureul de castane comestibile este un mijloc natural grozav de întărire a memoriei, deoarece conţine concentraţii mari de vitamina B12 şi acid folic.

 

Încearcă aici testul de inteligență al lui Albert Einstein… Puțini îl rezolvă!

 

13. Nucile: Îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi furnizează nutrienţi valoroşi, printre care şi acizi graşi omega-3.

 

14. Curcuma: Conţine curcumină, o substanţă cu efecte antiinflamatorii şi de stimulare a memoriei.

 

15. Merele: Sunt fructele complete pentru întărirea sănătăţii cerebrale, dar contribuie inclusiv la îmbunătăţirea vederii şi la regenerarea celulelor osoase.

 

16. Ghimbirul: Ajută la detoxifierea organismului, reglând nivelul de zahăr din sănge și protejând organismul de apariția bolii Alzheimer.

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.