"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Claudia Bulacu

Rinichii ne ajută să filtrăm lichidele şi sarea pe care le consumăm în fiecare zi. Munca lor este imensă, ei curăță mai mult de 1500 de litri pe zi, extrag toxinele din sânge, reglează nivelul de apă şi de săruri minerale şi, cu ajutorul vezicii, elimină urina din corp.

În plan emoţional, rinichii joacă un rol esenţial. În cooperare cu glandele suprarenale, ei determină comportamentul nostru în situaţiile de stres şi de frică, prin cantitatea de hormoni care este eliberată. Altfel spus, ei ne ajută să ne echilibrăm în situaţiile limita, de « luptă sau fugi », de apărare în faţa unui pericol iminent.

Suferinţele rinichilor ne vorbesc despre temerile noastre

suferintele noastre distrug rinichii

Problemele renale ne arată că ne e frică de ceva, că ne este greu să ne adaptăm la anumite situaţii de stres, că avem idei fixe şi că avem o mare doză de rezistenţă în faţă a ceea ce este nou. Orice durere sau disfuncţie la nivelul rinichilor trebuie să ne pună pe gânduri în ceea ce priveşte comportamentul nostru faţă de trecut. Ne-am ataşat prea mult de o anumită idee care vine din tinereţea noastră sau chiar din copilărie, idee la care nu vrem sau nu putem renunţa. Orice legătură cu trecutul de acest tip îngreunează funcţionarea corectă a rinichilor.

Un şoc emoţional ne poate crea blocaj renal

Rinichii sunt suprasolicitaţi în caz de situaţii stresante. Ei încearcă să cureţe sângele cu o viteză mai mare în caz de panică pentru că ,în acel moment, inima bate cu putere, plămânii sunt solicitaţi mai intens şi pentru a alimenta organele « vitale » (inima,plămâni,creier) pe timp de panică, este nevoie de mai mult sânge într-un anumit interval scurt de timp. În acel moment,şi glandele suprarenale sunt solicitate la cote maxime,dându-i corpului toate posibilităţile de a se apăra. 

Citește aici despre simptome ale problemelor renale despre care nu știai!

Când panica este doar mentală, atunci toate aceste organe sunt solicitate inutil, energia este consumată inutil, iar rinichii muncesc, de asemenea, inutil. Un şoc emoţional poate bloca funcţia totală a rinichilor ! Toate fricile noastre şi lucrurile imaginare care ne creează stres trebuie tratate încă de la primele semne.

PUBLICITATE

Înainte de a ajunge la medic,trebuie să ne cultivăm credinţa în Dumnezeu. Trebuie să ştim în permanență că omul este apărat şi iubit de Creator. Niciodată nu va fi abandonat,indiferent ce a făcut sau ce va face el, omul!

Chiar dacă va încalcă legile divine şi va suportă consecinţele,Dumnezeu nu îl va lipsi de iubirea Lui infinită şi pură. Acesta este, de fapt, modul în care ne putem vindecă de rinichi: prin iubire şi credinţă faţă de divinitate. Este simplu şi extrem de folositor pentru noi.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE