"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Cafeaua a fost întotdeauna o temă larg discutată mai ales de către amatorii acestei băuturi care au ajuns să o venereze.

Numai în timpul ultimelor decenii, aproximativ 19.000 de studii s-au realizat în lume, toate cu scopul de a observa impactul cafelei asupra sănătății consumatorilor.

bea doua cesti de cafea zilnic ca sa fii mai destept

Astfel, unii cercetători au ajuns la concluzia că băutura în cauză (cafeaua) exersează o acțiunea vasoconstrictoare asupra arterelor cerebrale, făcând posibilă lupta contra migrenelor și cefaleelor cornice.

Alții vorbesc despre acțiunea antalgică a cafelei și despre faptul că reduce cu 30% riscul unui AVC la cei care consumă cel puțin o ceașcă pe zi.

Studiile au mai scos la iveală și contribuția cofeinei din cafea la diminuarea simptomelor de astm, atunci când cafeaua este ingerată cu regularitate.

PUBLICITATE

De asemenea, au fost recunoscute și virtuțile protectoare împotriva bolilor neurovegetative (Parkinson, Alzheimer sau scleroză în plăci).

Deși multora dintre noi nu ne vine să credem, cafeaua are rolul de a reduce cu 40% riscul de a dezvolta ciroza (mă refer aici la un studiu întreprins în California și publicat în revista “Archives of Internal Medicine.”)

Alte beneficii ale cafelei: stimulează secreția suprarenalelor, funcția tiroidiană, metabolismul, facilitează tranzitul intestinal, luptă împotriva constipației, ba chiar ameliorează sensibilitatea celulelor la insulină, scăzând riscul de a dezvolta diabet de tip 2.

Citește aici 14 beneficii ale cafelei la care nu te-ai fi gândit!

Vom îndrăgi și mai mult cafeaua, pentru că ne este de ajutor la îmbunătățirea performanțele intelectuale și la creșterea capacității de concentrare.

În 2003, un studiu ne informează că cei care beau în mod obișnuit cafea prezintă risc inferior de a suferi de cancer bucal, faringian, esofagian sau de colon.

O ceașcă de cafea savurată după o anume masă favorizează digestia, grație acțiunii benefice asupra veziculei biliare, stimulând secreția bilei, evitându-se apariția calculilor biliari.

Cafeina are și acțiune diuretică și îmbunătățește fluxul urinar.

V-am prezentat până aici principalele virtuți ale cafelei asupra organismului. Însă, titlul articolului face referire la cafea și memorie.

Aflați că cel mai bun remediu natural pentru a preveni pierderea memoriei asociată cu Alzheimer este cafeaua.

Mă bazez tot pe un studiu efectuat pe 1.600 de persoane de peste 80 de ani din California.

Acest studiu a demonstrat că persoanele care au consumat cu regularitate de-a lungul vieții lor cafea prezintă risc scăzut de a avea tulburări de memorie legate de vârstă.

Vezi aici de ce este bine să adaugi unt în cafea!

Un alt test având ca participanți bărbați cu vârste între 24- 81 de ani a relevat că obiceiul de a bea cafea are beneficii pe termen lung asupra memoriei.

Așa cum vă anunță și titlul prezentului material, dacă vom bea 2-3 cești mari de cafea/zi riscul problemelor de memorie asociate bolii Alzheimer scade.

Cercetătorii de la Universitatea din Florida de Sud s-au ocupat îndeaproape de toate băuturile ce conțin cafeină (în special de cafea) și au remarcat efectele pozitive asupra funcțiilor noastre cerebrale.

Ei susțin că ceașca de cafea băută dimineața este esențială pentru a ne păstra o memorie bună.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...