"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Deşi medicina naturistă veche foloseşte de mult mierea pe post de adjuvant pentru somn, ştiinţa modernă a început abia de curând să-i recunoască virtuţile.

Potrivit cercetătorului scoţian Mike McInnes, mierea îmbunătăţeşte sănătatea somnului prin trei mecanisme de bază:

cum sa scapi de insomnie

1. Încurajează secreţia melatoninei, un hormon care gestionează etapele somnului;

2. Favorizează depozitarea de rezerve de glicogen în ficat. Acest lucru previne activarea bruscă a cortizolului şi adrenalinei – principalii hormoni ai stresului – la adormire şi în primele stagii de somn;

3. Stabilizează nivelurile glicemiei serice.

McInnes denumeşte mecanismul hipnotic al mierii „ciclul miere-insulină-melatonină”, identificând următoarea succesiune de paşi:

1. Glucoza conţinută de miere ajunge din intestinul subţire în ficat, apoi în sânge, generând o uşoară creştere glicemică.

2. Creşterea glicemică determină un răspuns de eliberare controlată a insulinei în pancreas.

3. Insulina produsă împinge triptofanul către creier.

4. Ajuns în creier, triptofanul este transformat în serotonină, iar corpul se relaxează şi se instalează starea de somnolenţă.

5. Serotonina este transformată şi ea în melatonină de către glanda pineală.

6. Această melatonină activează un ciclu de somn echilibrat, echilibrând şi stabilizând totodată glicemia, şi promovând eliberarea de hormon de creştere, necesar recuperării fizice şi îndeplinirii funcţiilor fiziologice din timpul somnului.

PUBLICITATE

7. Hormonul de creştere secretat repară şi consolidează toate sistemele corporale, printre care şi sistemele muscular şi osos.

8. Melatonina determină intrarea în stadiul de somn REM, care întăreşte memoria.

9. Simultan, ficatul transformă o parte din glucoza conţinută de miere în glicogen hepatic, furnizând astfel creierului energie pe toată perioada somnului.

10. Rezerva de glicogen împiedică activarea hormonilor stresului, prevenind astfel principala cauză a trezirii din somn.

Citește aici ce s-a întâmplat după ce a băut apă cu miere și lămâie în fiecare dimineață timp de un an de zile!

Iată, deci, motivele ştiinţifice pentru care mierea este un excelent adjuvant pentru somn. Mierea este un ingredient esenţial pentru prepararea băuturilor de seară, asemeni ceaiurilor sau laptelui cald.

Așadar, pune într-un pahar plin cu apa la temperatura camerei o linguriță de miere, amestecă bine și bea tot paharul cu 30 de minute înainte sa te așezi în pat. De ce să o combini cu apă? Pentru a fi absorbită mult mai repede de organism!

Te asigur că vei dormi ca un bebeluș! Metoda a funcționat de minune în cazul meu și sper să funcționeze la fel de bine și pentru tine!

Hristos a Înviat!

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...