"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

sixteen − fifteen =

7 + ten =

Un articol de Mihaela Iliescu

loading...

 

Deși ne poate induce în eroare numele, nucșoara nu este o nucă, ci sâmburele unui fruct, care seamănă cu piersica, originar din Indonezia. Dacă în trecut era unul dintre cele mai scumpe condimente, acum nucșoara este accesibilă oricui.

 

Are o aromă fină și un gust dulce-iute, ca urmare a amestecului de uleiuri esențiale, ceea ce o transformă într-un un condiment rafinat, care se poate adăuga atât în preparate sărate, cât și în cele dulci.

 

consuma zilnic nucsoara pentru o sanatate de fier

 

Foarte des utilizată în bucătăria asiatică, nucșoara a cucerit și Europa, fiind chiar una din cauzele războiului declarat de olandezi britanicilor în secolul al XVII-lea, rămas în istorie ca „războiul condimentelor”.

 

În Orient, nucșoara se adaugă în cafea și ceai, grecii o combină cu scorțișoară şi cimbru, în celebrele lor musacale sau sărmăluţe în foi de viţă, iar efectul este spectaculos din punct de vedere al aromei și gustului.

 

În combinație cu vanilia, este ideală pentru preparatele vegane sau pentru cele bazate pe brânză dulce.

 

Italienii o adaugă în sucul de roșii, ceea ce pune în evidență latura picantă a acestui savuros condiment, înnobilând orice pizza sau preparat cu paste.

 

VEDEŢI AICI CARE SUNT CONDIMENTELE SĂNĂTĂŢII – MINUNILE DIN FARMACIA NATURII

 

Este potrivită pentru a condimenta diferite băuturi, vinul fiert, alcoolul rafinat și chiar unele sortimente de whiskey.

 

Vestea minunată este că nucșoara merge de minune cu toate legumele toamnei, în special cu broccoli, conopidă gătită la aburi, cartofi copți.

 

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale nucșoarei?

 

Cu toate că ar fi suficiente numai gustul și aroma sa pentru a o face un condiment special, nucșoara este mai mult decât atât.

 

Beneficiile asupra sănătății sunt nenumărate:

 

• Are proprietatea de a crește temperatura corpului, astfel că este ideală în stările gripale.

 

• Este un excelent stimulent nervos și are efecte analgezice.

 

• Stimulează digestia, o reglează iar în doze mari este un calmant general și induce somnul.

 

• Are efect antiinflamator, ceea ce o face un remediu prețios în afecțiunile reumatismale și pulmonare.

 

• Chinezii o folosesc și astăzi pentru a trata inflamațiile și durerile abdominale.

 

• Uleiul de nucșoară alungă durerile musculare, inflamația încheieturilor și zonele afectate de reumatism.

 

Deși este rezervat aproape exclusiv uzului extern, cercetătorii din India și Nigeria au demonstrat că, administrat intern, poate scădea colesterolul „rău”, poate diminua depozitele grăsoase din jurul ficatului, inimii și aortei și poate inhiba formarea de cheaguri în sânge. Totuși, dacă luați în calcul această variantă, este obligatoriu să cereți sfatul unui specialist terapeut.

 

• Detoxifică ficatul și rinichii, are efecte antibacteriene, de aceea combate eficient respirația neplăcută. Aplicată pe gingii, poate calma durerile dentare și gingivale.

 

IATĂ CARE ESTE CEL MAI PUTERNIC ANTIINFLAMATOR DIN LUME….

 

De asemenea, un scrub preparat pe bază de nucșoară și miere vă ajută să scăpați de punctele negre și reduce cicatricile lăsate de acnee.

 

Şi nu în ultimul rând, nucșoara îmbunătățește starea de spirit, reduce oboseala și stresul, crește libidoul.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.