"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Probabil știm cu toții că nu este recomandat să trimitem mesaje și să conducem, în același timp, așa că încetează să o mai faci!

 

Ți-am pregătit azi un articol care te va ajuta să-ți salvezi viața sau să îi salvezi pe cei din jur, cu ajutorul câtorva mici trucuri.

 

cum sa supravietuiesti in cazuri extreme

 

– Dacă nu știai, creierul uman nu acceptă cu ușurință mersul pe jos și utilizarea telefonului mobil, în același timp, așa că ai grijă!

 

 

Mersul pe jos și utilizarea telefonului mobil în același timp, poate afecta funcția cognitivă.

 

De ce? Pentru că nu te poți concentra la ceea ce se întâmplă în jurul tău, de exemplu poți merge pe strada, cu ochii în telefon și să nu observi o mașină.

 

Aceste accidente sunt foarte des întâlnite.– Nu deschide imediat vesta de salvare dacă avionul a aterizat pe apă.

 

Acest lucru nu este deloc în avantajul nostru dacă folosim vesta de salvare imediat ce avionul a aterizat pe apă. Asta pentru că va fi foarte greu să te mai miști, atunci când apa începe să intre în avion.

PUBLICITATE

 

Folosește-o doar atunci când ai reușit să ieși din avion!

 

– Dacă te-ai pierdut, mersul pe jos crește șansele să fi salvat!

 

Dacă te-ai pierdut și vezi că în imediata ta apropiere se află o sursă de apă, îndreaptă-te către ea, deoarece este foarte posibil ca în această zonă să întâlnești oameni.

 

Au fost multe cazuri în care oamenii au supraviețuit în acest mod. Este și cazul lui Juliane Koepcke, supraviețuitor în urma prăbușirii unui avion. Aceasta a supraviețuit prabușirii într-un loc pustiu, însă nu a cedat ți a mers timp de 9 zile pe jos până a găsit o sursă de apa. În momentul în care a găsit sursa de apă, a rămas acolo, urmând să fie salvată de câțiva oameni la scurt timp.

 

– Dacă te-ai înecat cu un aliment poți folosi singur tehnica Heimlich

 

Sunt foarte puțini cei care conștientizează faptul că se pot salva singuri atunci când s-au înecat cu un aliment.


Iată cum trebuie să procedezi:

 

1. Pune pumnul sub coaste, deasupra buricului. Pune cealaltă palmă peste pumn, astfel încât să poți împinge cu mai multă putere.

 

2. Mișcă pumnul spre diafragmă (zona din capul pieptului) și fă o mișcare de urcare și coborâre a pumnului, în mod repetat, până ce bucata de aliment iese.

 

– Ia cu tine antihistaminice, atunci când vizitezi un loc nou

 

Niciodată nu știi la ce poți fi alergic, așa că îți recomandăm să porți mereu cu tine antihistaminice, mai ales atunci când mergi în locuri noi.

 

– Ține aspirina aproape

 

Este recomandat să ții o asipirină în gură atunci când te confrunți cu un accident vascular sau un infarct!

 

O tabletă de aspirină ne poate salva viața și poate chiar preveni un infarct sau un accident vascular. Într-un studiu, în care subiecții au fost puși să consume 325 mg de aspirină, pe stomacul gol, s-a descoperit faptul că aceasta îți face mult mai bine efectul dacă este suptă, nu ingerată cu apă.

 

– Limitele organismului uman respectă regula de 3.

 

Știai că oamenii pot supraviețui 3 minute fără aer, 3 ore fără acoperiș, în condiții extreme și 3 săptămâni fără mâncare?

 

– Dacă uleiul a luat foc în timp ce gătești, oprește aragazul și acoperă oala!

 

Experții sunt de părere că oamenii nu trebuie să folosească apă pentru a stinge focul datorat uleiului. Moleculele de apă se vor evapora imediat, iar focul va fi din ce în ce mai puternic.

 

Focul se stinge imediat dacă este privat de oxigen!

 

– Dacă ai fost înjunghiat cu un obiect ascuțit, nu scoate acel obiect!

 

Dacă vei scoate acel obiect, va curge și mai mult sânge, crede-mă! Mai degrabă sună imediat la salvare și leagă rana strâns până la venirea echipajului.

 

– Majoritatea accidentelor aviatice se produc la trei minute după decolare și cu opt minute înainte de aterizare.

 

Așadar, oamenii sunt încurajați să fie vigilenți în intervalul +3/-8, deoarece 80% dintre accidente se produc în acest interval.

 

– Majoritatea oamenilor mor în incendii datorită fumului inhalat, nu datorită plăgilor arse

 

Dacă ești victima unui incendiu, rămâi cât mai aproape de sol, astfel încât să nu inhalezi prea mult fum.

 

După ce vei citi asta, te vei gândi de 2 ori înainte să mai folosești argaz cu flacără!

 

– Cercurile gri din jurul irisului pot fi semn al colesterolului crescut.

 

Hiperlipidemia sau nivelul crescut de grăsimi din sânge, poate fi de acum citită în ochii celor din jur. Cum? Dacă observi cercuri gri, în jurul irisului, este posibil ca persoana în cauza să aibă probleme cu colesterolul.

 

Dacă observi această particularitate, mergi la medic, poți fi în pragul unui infarct!

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE