"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Claudia Bulacu

Mânia este un dezechilibru al sistemului nervos, cu rădăcini emoţionale. A ne mânia înseamnă a ne supăra foarte tare,a un ne putea stăpâni furia în anumite circumstanţe.

Această manifestare are punctul de plecare în sistemul emoţional,acolo unde sunt înmagazinate tiparele noastre,reacţiile emoţionale “înregistrate” de-a lungul vieţii.

Ne supărăm adesea fără ca situaţia în sine să fie atât de gravă,aparent. În spatele acelei stări de nervozitate se află,însă, o acumulare emoţională negativă şi odată venit momentul, noi reacţionăm exagerat de dur. În prima fază, acest lucru nu pare atât de rău,dat fiind faptul că toată negativitatea acumulată se eliberează. Problemele intervin atunci când furia este vărsată pe ceilalţi.

Deci,pentru a înţelege mai bine ce se întâmplă în interiorul nostru, am putea pleca în analiza noastră de la un fapt concret

Presupunem că ne-am simţit mânioşi pe şeful nostru pentru că am fost nedreptăţiţi în privinţa salariului şi am răbufnit într-o zi. Poate că aveam dreptate să fim mânioşi,însă această mânie nu s-a produs spontan, ea are în spate un anumit trecut,în sensul că am “tăcut” de multe ori şi am acceptat această nedreptate. Odată cu această nouă conjunctură,nu am mai putut să tăcem şi ne-am pierdut echilibrul. Şefului nu i-a picat deloc bine şi se gândeşte să ia nişte măsuri.

Acum vom analiza fiecare moment în parte

Acumularea de negativism,de supărare,de neacceptări repetate, vizează direct ficatul! Orice stres îl afectează. De asemenea, în strânsă legătură cu ficatul sunt secreţiile biliare.

Emoţiile pozitive (bucuria, mulţumirea, iubirea etc) ajută la mărirea cantităţii de secreţii biliare, iar supărarea le poate reduce şi chiar le poate bloca. Supărările puternice declanşează o formă de ciroză,iar din aceste motiv,el este considerat un instrument al sufletului.

Mânia acumulată ne-a făcut să ţipăm, să gesticulăm, să vorbim urât sau ameninţător. Altfel spus, am avut o reacţie exagerată. Acest val de negativism transmis unei alte persoane, cu toată încărcătura lui, se va întoarce la noi ca un bumerang (legea karmei). Şeful, la rândul lui,va ţine supărare şi ne va transmite şi el partea lui de negativitate (ne gândeşte răul, nu ne mai suportă, ne înjură în gând, ţipă, vorbeşte urât) plus că va lua şi măsuri (ne poate concedia,dacă am sărit prea rău calul).

La ceea ce aveam noi dinainte, vom adăuga şi această porţie de negativism,care vine de la şeful. El îşi va primi bumerangul într-o zi,pentru că şi pentru el este valabilă legea karmei,dar asta este o altă discuţie. După cum vedem, până în acest moment avem trei surse de emoţii negative. 

Citește aici ce legumă trebuie să consumi zilnic dacă ai probleme la ficat!

Credinţa ne poate ajuta să ne vindecăm de ciroză

Lipsa de înţelegere corectă a situaţiei ne poate duce la astfel de reacţii, la care se adaugă faptul că am lăsat să se acumuleze prea multă emoţie negativă. Există, însă, câteva soluţii care ne pot scoate din impas.

Aceste soluţii sunt legate de credinţă şi optimism. Dacă vom privi viaţa ca un dar ceresc şi dacă vom înţelege că în spatele tuturor întâmplărilor care ne vin stă o raţiune superioară nouă şi care ne vrea doar binele, ne vom simţi mult mai calmi şi mai înţelegători.

Vom ajunge la nivelul la care vom putea accepta viaţa aşa cum este ea,ceea ce este absolut eliberator. În cazul de faţă,dacă nu ne-a convenit salariul (şi este normal să ne convină sau nu) ,trebuia discutat cu şeful încă de la primele semne de nedreptate. 

Dacă,după discuţie, nu ar fi făcut nimic să îndrepte situaţia, încercăm să găsim un alt loc de muncă mai bine plătit sau rămâneam în acelaşi loc,ştiind că există CINEVA ACOLO SUS care ne va face dreptate şi, astfel, nu vom mai avea supărare acumulată. 

Vezi și cum să-ți regenerezi ficatul distrus cu un amestec natural!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.